Jõulugurmee retseptisoovitus: pasteedipallid piparkoogil

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Rakvere Lihakombinaat

Jõulu- või uusaasta laual ei pea alati olema traditsioonilised maitsed, sest ka esmapilgul igapäevaste toiduainete kombineerimisel võivad sündida maitsemeeli tõeliselt üllatavad ja hõrgud suupisted. 

Kokaraamatute autor Lia Virkus soovitab peolaua üllatajana valmistada pasteedipallid piparkoogil. Pisut vastuolulises, kuid põnevate maitsenüanssidega rikastatud suupistes kohtub mõnusalt suitsune ja ahjuubinatega rikastatud pasteet vürtsiselt magusate piparkookidega. Viimaseid võib ise valmistada või ka poest valmis osta. Seesamiseemnese kuuega suupisted valmivad kiiresti ning sobivad linnupetteks või nautimiseks enne suuremat söömaaega.

Koostisosad:

  • 200 g küpsetatud maksapasteeti õunte ja suitsupeekoniga
  • 15 lillekujulist piparkooki
  • 1-1,5 dl seesamiseemneid
  • 15 jõhvikat

Valmistamine:

Jaga pasteet võrdseteks osadeks ja vormi siis ühtlasteks pallideks. Kauni dekooriga katmiseks tuleb valminud pallikesi veeretada seesamiseemnetes ning tõsta vahetult enne serveerimist piparkookidele.

Kuigi pasteedist suupiste valmib kiiresti, võib need ka päev varem valmis teha, veeretada seesamiseemnetes ja hoida serveerimiseni külmas.

Kaunistuseks valgete träpsudega ampsudele pane särtsakalt hapud jõhvikad ja serveeri kohe!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles