Esimesed jõulud armastusega täidetud kodus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Remondikampaania pilt 2017
Remondikampaania pilt 2017 Foto: SOS Lasteküla

Piparkoogilõhnalisest toast kostub laste paljaste jalgade tatsumist ning rõõmsat vadistamist. Suures toas särab jõulupuu, mille on ehtinud pere väikesed ja suured. On mõnusalt soe, hubane ja väga kodune. Need on esimesed jõulud Kohtla-Järve lastekülas.

Kohtla-Järve lasteküla on eriline küla, sest koosneb kahest erinevas linnaosas asuvast korterist, ühest noorte kodust ning ühest perest, kes kasvatab vanemliku hooleta lapsi oma isiklikus kodus. Uues lastekülas elab praegu kokku 24 last, kes seniajani elasid ühiselamu tüüpi lastekodus.

Esimene integreeritud lasteküla

Kui Kohtla-Järve kohalik omavalitsus sooviga reorganiseerida Eesti suurim lastekodu SOS Lasteküla poole pöördus, seati algusest peale eesmärgiks leida kohalikus kogukonnas elamispinnad, mis oleksid SOS-peredele sobilikud. Sobivad korterid leiti, remonditi ning sisustati. Kodud asuvad Kohtla-Järve erinevates piirkondades ning pole mingil viisil äratuntavad. See tähendab, et naabrid ja sama maja elanikud ei pruugi teada, et nende kõrvalkorteris elab SOS pere, kui pere ise sellest teada anda ei soovi. Pere jaoks tähendab see täielikku privaatsust. Ollaksegi täiesti tavaline perekond, kus ema ja isa ei ole lihtsalt laste bioloogilised vanemad.

«Lapsed naudivad armastust ja hellust, millest nad siiani pole osanud unistadagi,» ütles pereema Tanja. «Nende jaoks on ime saanud uue tähenduse – see, mida nad on hingevärinal ning suure õhinaga oodanud, on lõpuks ometi teoks saanud!»

Pildiallkiri: Südamlikud tänusõnad kõikidele lahketele annetajatele ja heategijatele, kes toetasid lasteküla avamist ühekordsete ja püsiannetustega – tänu teile suutsime ellu viia laste suurima unistuse – igatsuse oma kodu ning pere järele!

Pildi nimi: Remondikampaania pilt 2017

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles