Kas külm dušš aitab tõesti kaalust alla võtta?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Antonio Guillen Fernández / PantherMedia / Scanpix

Erinevad uuringud on seostanud külma dušši stressi ja ärevuse, põletiku ja valu leevendamisega, suurema produktiivsuse ja tugevama immuunsusega. Kas see lihtne imenipp aga ka kaalu alandamise juures abiks on?

Paljud väidavad, et külm dušš kiirendab ainevahetust ja aitab päeva jooksul rohkem kaloreid põletada. Tuleb välja, et ka teadus toetab seda mingil määral. 

Korduvad uuringud on tõestanud, et külm temperatuur paneb kehas ainevahetuse kiiremini tööle ning põletab pruuni rasva. Kui valge rasv on üleliigsed kalorid, siis pruuni rasva rakud toodavad soojust ja kulutavad energiat. 

Lapseeas on inimesel palju pruuni rasva, vanemaks saades see tasakaal muutub, kirjutab Women´s Health. Just siis, kui pruun rasv aktiveerub, hakkab keha eriti agaralt kaloreid põletama. Seega võib öelda, et külm dušš otseselt küll kaalu ei alanda, aga aitab kaalust alla võtmisel kaasa küll.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles