Viis asja, mida teada seksist pärast sünnitust

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Lapse sünd muudab naise elu täielikult ja vähemalt mõnda aega ei pruugi seksiisu kas tekkida või ei ole sul sellest isegi aega mõelda. Kui aga jälle huvi tekib, siis mida võiks seksist pärast rasedust teada?

  1. Seks võib natuke valus olla. Kuna sünnitus on naise kehale suur katsumus, siis võtab paranemine aega ning palju oleneb ka sünnitusest ja kas sellega kaasnes komplikatsioone või kas tehti näiteks keisrilõige, kirjutab Womens Health Magazine. Sellegipoolest tasuks seksiga oodata, kui tunned  valu ja ebamugavust.
  2. Pärast beebi sündi võib olla rohke vereeritus. Mõne aja möödudes see aga läheb üle. Tähelepanelik tasub aga olla, kui verejooks ei lõppe ja veri on erkpunane. Samuti, kui esineb halvasti lõhnavat voolust, sest see võib olla infektsioon või mõni muu haigus.
  3. Seks võib tunduda teistmoodi kui enne. Kiputakse arvama, et vagiina venib pärast sünnitust n-ö välja, kuid tegelikult on see organ väga elastne ja taastab oma algse kuju üsna kiiresti. Arstid ütlevad, et see võib aega võtta kolm kuni kuus kuud.
  4. Sa ei pruugi ennast tunda iseendana. Kuna lapse saamine on suur muutus nii emotsionaalselt kui füüsiliselt, siis on täiesti normaalne, kui tunned näiteks distantseeritust oma partnerist või sünnitusjärgset depressiooni, mis kõik mõjutab ka seksuaalelu.
  5. Kõik loksub lõpuks paika. Muretsemiseks pole põhjust, sest varem või hiljem normaalne seksuaalelu taastub. See võib võtta kolm kuud või aasta, kuid mingi hetk see kindlasti juhtub. 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles