Millist teed võib lapseootel naine muretult juua?

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tee on mõnus.
Tee on mõnus. Foto: Vida Press

Kuna lapseootel naistel ei soovitata kofeiini sisaldavaid jookse palju juua ning seda sisaldavad ka väga paljud teed, võivad mõned tulevased emad oma lemmikrüüpest loobuda.

BellyBelly uuris naturopaat Nicole Tracylt, millist teed võib raseduse ajal juua ja mida vältida. «Üldiselt on taimeteed raseduse ajal ohutud ja kasulikud, kui nende joomisel ei ületata soovituslikku kogust,» märkis Tracy. «Kindlasti on taimeteed paremad kui kofeiini sisaldavad joogid.»

Kofeiin viib kehast vett välja ja vähendab toitainete imendumist. Seevastu taimeteedes on kasulikke aineid ning antioksüdante, mis vähendavad rasedusaegset stressi ja ärevust. Mõni tee leevendab lisaks iiveldust ja mõni aitab emakal sünnituseks valmistuda.

Ingveritee

Ingver leevendab iiveldustunnet, turgutab seedeprotsesse ja rahustab maoprobleeme. Lisa värskelt keedetud kuuma vee sisse 4-5 ingverijuure viilu. Ära joo päevas üle kolme tassi ingveriteed.

Nõgesetee

Nõgeses on palju rauda, magneesiumi ja kaltsiumit, mis tuleb raseduse ajal hästi kasuks. Päevas võid juua ühe kuni kaks tassi nõgeseteed.

Vaarikalehetee

Vaarikalehetee aitab emakal sünnituseks ette valmistuda ja vähendab sünnitusjärgseid hemorroide. Vaarikalehetees on palju kaltsiumi ja magneesiumi. Ohutu on seda juua alates teisest rasedustrimestrist alates: 24. rasedusnädalast üks tass päevas, 30. rasedusnädalast kaks tassi, 36. rasedusnädalast kolm ja 37. rasedusnädalast võib juba juua neli tassi vaarikaleheteed päevas.

Võilillelehetee

See tuleb abiks raseduse lõpustaadiumis tursete vähendamiseks. Võililleleheteel on kerge diureetiline mõju ja selles on palju kaaliumi. Kahjuks ei ole sel väga hea maitse, mistõttu võid seda lisada mõne teise tee hulka.

Piparmünditee

Piparmünditee rahustab maolihaseid ja aitab seega raseduse alguses hästi nii iivelduse kui oksendamise vastu.

Rooibose tee

Rooibost soovitatakse raseduse ajal eriti seetõttu, selles pole kofeiini, aga on kaltsiumi, magneesiumi ja palju antioksüdante. See mõjub hästi ka seedimisele, aitab puhituste ja kõrvetiste vastu. Rooibose tee sobib ka lastele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles