Kuidas kaalu langetamine ja magamine on omavahel seotud?

Hanna Kangro
, Sõbranna.ee reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Selgub, et magamine mõjutab meie kaalu rohkem, kui me arvata oskame. 74 protsendil kaalulangetajatest, kes magavad korralikult ja hästi, langes kaal kergemini.

Uuriti 1000 inimest ja tulemus näitas, et hea ja piisav uni tõesti aitab kaalu langetada, vahendab Daily Mail. Kõige efektiivsemad dieedipidajad magavad 7,5–8 tundi. Parim aeg magama minna on umbes kella kümne ringis õhtul, kuna üldjuhul kohe inimene magama ei jää, siis tuleb arvestada umbes 20-minutilise unne jäämise ajaga. See ajavahemik võimaldab ka kõige paremini jõuda REM-une staadiumisse, mida on parim saavutada enne keskööd.

Seega sõnapaar «beauty sleep» ei ole tekkinud tühjalt kohalt, vaid hea uni tõesti aitab hoida meie tervist ja alandada kaalu. Halva unega inimestel on ka suurem võimalus õhtuseks näksimiseks ja ülesöömiseks. Samuti on kehva unega inimestel ebaregulaarne toitumismuster, mis ei aita kindlasti tervislikule kaalule kaasa.

Uuring toob välja, et ainult 17 protsenti katses osalenutest, kes magasid hästi, kippusid üleliia näksima ja 72 protsenti suutsid kinni hoida oma dieedikavast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles