Halb uudis prosecco-sõpradele: vahujook kahjustab hambaid

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prosecco.
Prosecco. Foto: Pexels / CC0 Licence

Paljud kavatsevad uue aasta vastu võtta tavalise vahuveini asemel prosecco’ga. Hiljutised uuringud näitavad aga, et see jook rikub hambaid.

Uuringud näitavad, et paljude lemmikvahuvein kahjustab hambaid, hakates neid lagundama.

Itaalia vahuvein on tuntud happelisuse, mullide, alkoholi- ja kõrge suhkrusisalduse poolest. Paljud plaanivad aastavahetuse pidustuste ajal just prosecco’t juua. Oral Health Foundationi hambaarsti tehtud uuring võib aga need plaanid segi lüüa.

Nimelt jättis hambaarst muidu terve inimhamba 14 päevaks prosecco sisse. «Kui võtsid hamba pärast prosecco’s ligunemist kätte, muutus ta mu sõrmede vahel kriidisuguseks pulbriks,» sõnas ta. «See oli üllatav ning selge, et hammas vajab pärast prosecco-rünnakut ulatuslikku taastamist.»

«Prosecco kõrge suhkrutase ja happeline koostis tekitab hammastel erosiooni. Kui keegi plaanib jõulude ajal terve päev vaid prosecco’t tarbida, siis on ta hambad pideva rünnaku all,» märkis hambaarst.

Koos prosecco’ga vaadeldi ka kokakoola mõju hammastele ja leiti, et tulemus on üsna sarnane.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles