Sekspert vastab: miks mehed oma peenistele nime panevad?

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia / Scanpix

«Mu abikaasa kutsub oma peenist Arthuriks,» kurdab üks murelik naine veebisaidil Female First. «Miks ta seda teeb? Naised küll ju oma kehaosadele nimesid ei anna!»

Vastab sekspert Tracey Cox: «Frank, George, Wilbur, Arthur – meestele tõesti meeldib oma «parimat sõpra» nimepidi kutsuda. Kummalisel kombel kasutavad nad vahel ka nimesid, millega kutsuvad oma neljajalgseid sõpru. Asi taandub sellele, et mehed kipuvad oma enesehinnangut seostama maskuliinsuse ja seksuaalse võimekusega. Naised seevastu seovad oma eneseväärtuse suhetega, mehed aga selliste omadustega nagu tugevus, staatus, võim. Nende kõigi ülim sümbol on peenis, seetõttu võib see mehele, kelle küljes see on, üsna õudnegi olla. Kui aga peenisele nimi anda, näib see sõbralikum ning pehmendab tõsiasja, et peenis hoiab, sõna otseses mõttes, meest munadest.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles