Uuring: mehed otsivad pühadeks kaaslast naistest meeleheitlikumalt

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: stocksnap

Teadupoolest otsivad inimesed kaaslast aktiivsemalt just pimedatel talvekuudel, kuna kodus teleka ees lõõgastuda on kahekesi märksa toredam ja mida muud meil praegusel ajal teha väga ongi. Uus uuring aga viitab, et mehed on kaaslase leidmise osas märksa murelikumad.

Business Insider vahendab eHarmony ja Relate’i koostöös läbi viidud küsitlust, millest selgus, et mida lähemale jõuavad jõulud, seda meeleheitlikumaks muutuvad kaaslase leidmisel just mehed.

Küsitleti rohkem kui 4000 inimest ning 71 protsenti meestest tunnistas, et on uue suhte leidmise pärast mures. Naiste juures oli sama näitaja vaid 58 protsenti.

Üle kolmveerandi osalenutest tunnistas, et tunneb end vahel üksikuna, kuid mehed nimetasid seda tõenäolisemalt kui vallaliseks olemise negatiivset külge (47 protsenti naisi võrreldes 53 protsendi meestega).

«Uuring heidab kõrvale stereotüüpse arusaama rõõmsast poissmehest, kes saab vallalisuseeluga paremini hakkama kui naine,» ütles psühholoog dr Linda Papadopoulus. «Reaalsus on aga see, et naised on vallalisena märksa hakkajamad, nad kasutavad ära juba olemasolevaid sõprussuhteid, mis rahuldavad nende lähedusvajaduse ja ei lase üksildusel hinge hiilida.» Mehed aga näikse mitte nii tugevaid emotsionaalseid sidemeid sõpradega omavat. «Uuring viitab, et mehed igatsevad füüsilist intiimsust naistest enam, kuid keegi ei peaks muidugi ka väga mures olema,» lisas ta.

Uuringus osalejad nimetasid vallalisuse plusspooltena iseseisvust, aega hobideks, vabadust oma õhtuid ise korraldada, boonusena toodi välja ka juhusuhteid. 41 protsenti kinnitas, et on pigem üksi kui koos vale inimesega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles