Uus aasta – uus töö? Parimad karjäärinõuanded uueks aastaks

Hanna Kangro
, Sõbranna.ee reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Uut aastat on kombeks alustada puhtalt lehelt, kas töö, eraelu või elustiili plaanis. Kui aga on sooviks järgmine aasta tööalaselt edukam olla, siis mida võiks kõrvataha panna?

  • Planeeri oma aega sihipärasemalt. Kerge on raisata oma aega asjade peale, mis tegelikult seda ei vääri, kirjutab Time. Näiteks ära mine kunagi kohtumistele või koosolekutele ilma ette valmistamata. Kuluta aega asjadele, mis on olulised.
  • Jää tagasihoidlikuks ja ole töökas. Kui tööle kandideerid, siis pigem too esile oma töökust ja motivatsiooni, kui pikka töökogemust ja kõiksugu oskusi ja iseloomujooni. Tööandja tahab stabiilset, tasakaalukat ja töökat inimest, mitte kedagi, kes ainult uhkeldab oma saavutustega.
  • Edu peitub inimestes, mitte plaanides. Plaanid aitavad sind ainult edasi, kuid kui sa tõeliselt soovid saavutada karjäärialast edu, siis investeeri inimestesse ja inimsuhetesse. Loo uusi suhteid, oled aktiivne sotsiaalvõrgustikes ja avarda pidevalt oma silmaringi.
  • Mõtle välja töö ja pereelu tasakaalumudel, mis just sulle sobib. Kui sa teed üht teise arvelt, siis ei õnnestu sul kumbki. Pane paika piirid, kust läheb töö ja muu elu. Edukatel inimestel on ka üldjuhul õnnelik pereelu ja vilgas sõprusringkond. Leia aega mõlemale jaoks, sest nad tasakaalustavad üksteist.
  • Tunnusta ka teisi. Tunnusta oma töökaaslasi või alluvaid, kui nad seda väärivad, see annab su mainele plusspunkte ja näitab, et hoolid. Karjääri tegemise juures on tunnustamine oluline, sest ainult siis, võid sa loota, et ka sinust peetakse lugu ja sind tunnustatakse vastu.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles