Viis asja, mida ei tohi pärast trenni teha

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Trenn koduaias.
Trenn koduaias. Foto: Vida Press

Oma tervise hoidmiseks ja selleks, et trennist kasu oleks, tuleb pärast trenni teha õigeid valikuid.

Tervislik trennijärgne rutiin toetab su eesmärke ja füüsilist arengut. Ei maksa arvata, et kui trenn on tehtud, siis pole vaja muu peale mõelda ja kui linnuke kirjas, saab jääda häid tulemusi ootama, kirjutab Runtastic.

Ära tee pärast trenni neid tüüpilisi vigu.

Sa unustad vett juua. Suur osa inimestest joob iga päev liiga vähe vett, kuid trenni tehes on eriti tähtis rohkem vett juua. Joo vett nii enne trenni kui ka selle ajal, aga eriti pärast trenni.

Sa sööd megasuure eine. Halbu söömisharjumusi ei ole võimalik trenniga tühistada. Ainult professionaalsed sportlased saavad endale lubada muretut kugistamist, sest nad teevad trenni tõesti tunde ja neil on väga kiire ainevahetus. Tavainimene, kes veedab palju aega tööl ja elab oma argielu, ei vaja palju sööki. Paku oma kehale kergesti seeditavaid valke ja süsivesikuid ning veidi rasva, et lihased saaks trennist taastuda. Hea trennijärgne toit ei ole suur burger friikartulitega, mis on liiga rasvane ning raske seedida.

Sa unustad venitada. Trenni juurde kuuluvad lahutamatult ka soojendus ja lõdvestus. Kohtle oma keha hästi ja venita oma lihaseid pärast trenni.

Sa ei puhasta enda järel trenniala ära. Olgu sa kodus või jõusaalis, igal juhul tuleb oma asjad ära koristada ja puhtaks teha. Pühi oma higi matilt, treeningmasinatelt või hantlitelt niiske lapiga ära.

Sa arvad, et nüüd võid jalad seinale visata. See, et sa oled trenni teinud, ei tähenda, et võid igale poole autoga ukse ette sõita, ainult lifti kasutada ja päev läbi arvuti taga istuda. Liigu igal võimalusel jala, käi treppidest ja kasuta puhkepause selleks, et jalgu sirutada. Üks trenn ei ole midagi selle kõrval, mis keha igapäevase liikumisvajaduse heaks muude tegevustega ära saad teha.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles