Spetsialistid vastavad: kas intiimpiirkonna kirurgia võib tulevikus takistada sünnitamist?

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia / Scanpix

Kui hästi me ka end oma kehas ei tunneks, on mitmeid delikaatseid teemasid, mida on ebamugav arutada isegi ema või lähima sõbrannaga. Igale murele on aga lahendus ning intiimsemate probleemide korral aitab üha enam populaarsust koguv intiimkirurgia. Kuidas aga mõjub intiimpiirkonna kirurgia võimele tulevikus sünnitada?

Naiste puhul saab intiimkirurgia vajalikkuse jagada kaheks: sünnituseelne ja sünnitusjärgne. Sünnituseelselt pöörduvad naised intiimkirurgia poole peamiselt siis, kui tegemist on suguorganite arengulise eripäraga ning korrigeerida soovitakse kas väikseid või suuri häbememokki, teavad Cristinas Clinicu spetsialistid.

Sünnitusjärgselt võib naisel tekkida soov taastada oma intiimpiirkond sünnituseelsesse konditsiooni. Sellisel juhul võib tekkida vajadus lisaks häbememokkade korrigeerimisele teha ka tupeplastikat, mida saab teostada nii kirurgiliselt, laseri kui niitide abil.

Kuna intiimkirurgia on iga naise puhul väga individuaalne, vajab see enne protseduuri naistearstiga konsulteerimist ja täpse plaani paika panemist. Näiteks, kas operatsioon on enne sünnitamist üldse näidustatud ja ega see tulevikus kuidagi sünnitustegevust ei takista. Tegelikult soovitaksime, et operatsiooni teostakski naistearst, sest plastikakirurg ei pruugi tulevikus sünnitamiseks vajalikku tupeehitust või häbememokkade venivust nii hästi ette aimata, kui oskab seda naistearst teha.

Kui naine ei ole rahul oma suguorganitega ning väldib seepärast intiimsust ja lähedust, võib see tekitada suhtes probleeme. Ebakindlusega ei tohiks leppida, oluline on tunda end mugavalt igas olukorras, ka kõige intiimsematel hetkedel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles