Retseptisoovitus: toortatrapuder kookose ja marjadega

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toiduklubi

Toiduklubi «Toiduga sõbraks» jagab toitumisnõustaja Merike Kaarma toortatrapudru retseptisai. Puder täidab mõnuga kõhtu ja on neutraalse maitsega. Soovitame kindlasti proovida, et oma maitsemeeltele uusi kogemusi anda ning toidulauale põnevaid alternatiive leida.

Valmistamiseks vajad 100 g toortatra kruupe, 50 ml India pähkleid, 0,5 tl vaniljet, 1 tl Tsheiloni kaneeli, 100 ml külmutatud maasikaid, 50 ml kookospiima, kaunistuseks kumkvaati, kookoshelbeid või -laaste. Kui soovid maitset magusamaks, võid lisada kas banaani tükke serveerimisel või blenderdada neid veidi kohe pudru sisse. Tööriistaks oli blender.

Oluline selle retsepti teostamise juures on toortatra ja india pähklite leotamine. Toortatar pane likku juba eelmisel õhtul, enne pudruvalmistamist ning India pähklitele piisab kahetunnisest ligunemisest. Enne blenderisse panemist tuleb tatar külma vee all korralikult ära loputada. Kõik mis nüüd järgneb on imelihtne. Lisa tatar, pähklid, maasikad, vanilje, kaneel ja kookospiim blenderisse. Blenderda niikaua kuni konsistents on sulle meelepärane ning serveeri kookoshelveste ja kumkvaadiga.

Mõnusat maiustamist ja tervislikke toiduelamusi!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles