Vaata ja vesista: Disney Worldis ehitati kahekorruseline elusuuruses piparkoogimaja

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuvatõmmis Instagramist/ @suejant

Disney esitleb taas hiiglaslikke piparkoogimaju, mida ei suudaks ära süüa ka kõige suuremad maiasmokad.

Suhkrune kahekorruseline piparkoogimaja on saanud Disney jõulutraditsiooniks. Igal aastal ehitatakse Disney maailmas uhke piparkoogimaja ja seda juba 19 aastat järjest.

Florida Disney maailmas asuvates piparkoogimajades on kasutatud 500 kilogrammi mett, 300 kilogrammi šokolaadi ja ligi 400 kilogrammi jahu. 

Piparkoogimaja valmistamiseks kulub tavaliselt üle kahe nädala ning selleks läheb lisaks magusatele koostisosadele vaja paljude nobenäppude ja isegi kraana abi.

Peale maja magusate seinte on suhkrurikkad ka piparkoogimaja kaunistused, näiteks suhkrukaramellikepikesed ja valgest šokolaadist valmistatud detailid. Piparkoogimaja aknad on võõbatud värvilise kakaovõiga ja maja kaunistavad lilled valmistatud suhkrust.

Kahjuks ei ole maiasmokkadel võimalik piparkoogimajast ampsu võtta, kuna piparkoogimajja on külastajatel sisenemine keelatud.

 

#disneygingerbreadhouse #grandfloridiangingrbreadhouse #disneychristmas2017

A post shared by Suzanne Seery Jantzen (@suejant) on

Hiiglaslik piparkoogimaja pole ainus Disney pagar-kondiitrite kunstiteos. Näiteks istub Disney maailmas ka täisšokolaadist valmistatud jõuluvana ning novembrikuus ehitas Disney meeskond küpsistest Tuhkatriinu-lossi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles