Amet hoiatab: hõbedased dražeed ei kõlba süüa (1)

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hõbedased dražeed ei kõlba süüa.
Hõbedased dražeed ei kõlba süüa. Foto: Vida Press

Hõbedasi kuulikesi on kookide, tortide ja piparkookide kaunistamiseks kasutatud juba tükk aega. Tõenäoliselt oled isegi neid krõbistades mõelnud, kas need on ikka päriselt söödavad. USA Toidu- ja Ravimiamet on jõudnud järeldusele, et süüa neid siiski ei maksa.

Hõbedražeed näevad väga ilusad välja, kuid on hamba all kõvad ja erilise maitseta. USA Toidu- ja Ravimiametile on need koogikaunistused juba aastaid tuska teinud, edastab Fox News.

Ameerika Ühendriikides said need 1970ndatel väga populaarseks ning sealne Toidu- ja Ravimiamet avaldas ametliku teate, et tegu ei ole söödava lisandiga, sest suhkru ümber on metalne kate ja seda ei tohiks alla neelata.

Ameti selgitusel tuleks hõbedražeed enne söömist koogi pealt ära võtta. Seetõttu ei müüda neid enam toiduna vaid puhtalt kaunistusena. California osariigis on hõbekuulikesed aga täiesti keelatud, sest 2003. aastal leiti kohtus, et tegu on allaneelamisel ohtliku esemega.

Kui ostad küpsetiste dekoreerimiseks sädelevaid kaunistusi, siis jälgi kindlasti pakendilt, mida need sisaldavad. Segaduse korral tasub hõbedražeed enne söömist siiski ära võtta ja mitte anda neid lastele.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles