Nüüd on selge: kas Meghan saab mekkida kuninglikku jõulukalkunit?

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Harry ja Meghan Markle
Harry ja Meghan Markle Foto: Reuters / Scanpix

Vaid paar nädalat pärast oma kihluse väljakuulutamist on selgunud ka prints Harry ja Meghan Markle'i toredad pühadeplaanid.

Selgub, et Meghan veedab jõulupühad koos Harry ja ülejäänud kuningliku perega Sandringhamis, Inglismaal, kuninganna 20 000 aakri suuruses valduses Norfolkis. See saab olema esimene kord loodetavasti pikas traditsioonis, mil naine pühad mehe perega veedab. See on erakordne juhus, et kuninganna Elizabeth II sellise erandi teeb – mäletatavasti ei lubatud Kate'il perega jõulude ajal ühineda, kuigi nad olid Williamiga juba kihlatud.

Ametlikult on Meghan ja Harry prints Williami ja Kate'i külalised.

Esimesel jõulupühal järgivad kuningliku pere liikmed ranget traditsiooni. Päev algab klassikalise Inglise hommikusöögiga. Kell 11 ootab ees kohustuslik jumalateenistus St Mary Magdalene'i kirikus. Lõunalauda ehivad kaks ahjukalkunit. Kolmas ahjukalkun saadetakse lastetuppa, kus seda saavad nautida prints George ja printsess Charlotte.

Seejärel koguneb perekond koos Meghaniga salongi, et kuulata kuninganna kella kolmest kõnet. AOL vahendab allikat, kelle sõnul kavatseb kuninganna Harryt ja Meghanit kõnes kihluse puhul õnnitleda. Kuninganna kõne salvestatakse paar päeva enne jõule.

Aga kuidas on kingitustega? Kuninglik perekond järgib sama traditsiooni, mis meiegi, ehk kingitused avatakse jõululaupäeva õhtul. Perekond vaatab viltu kallitele kinkidele ning sageli vahetatakse omavahel hoopis lustakaid kinke. Ühel aastal teinud Kate kingituseks ise purki moosi, prints Charlesi lemmikkink läbi aegade on aga olnud valgest nahast prill-laud, mille kinkis talle printsess Anne.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles