Viis jumestusviga, mille tõttu silmameik laiali läheb

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Silmameik on jumestuse üks kõige olulisemaid osi, eriti kui lähed peole. Laineritiivad, kassisilmad, suitsusilmad teevad pilgu intensiivseks ja võtavad kõik omajagu aega, mis tähendab, et ka tulemus peab kaua kestma.

Kõige hullem on see, kui peol tualetti minnes avastad, et oled pool õhtut laialivalgunud silmadega ringi käinud ja keegi isegi ei öelnud midagi. Women’s Health uuris, kuidas sellist õnnetust ära hoida.

Vale silmakreem või niisutaja

Lainerijoone laialiminemises võib süüdi olla hoopis vale näokreem. Kui oled päeval kasutanud rasvast õlibaasil tehtud kreemi, võib meik kergemini laiali minna. Silmalaud tekitavad ise nagunii rasu, et silmi kaitsta ning et inimene saaks vaevatult silmi avada ja sulgeda. Kui sinna lisada veel rasvast kreemi, on meiki raske peale kanda ja see ei püsi.

Sa ei kasuta silmameigialuskreemi

Püsiva silmameigi all peab kasutama primer’i ehk meigialuskreemi. Veel ei ole hilja selle peale mõelda, kui oled seda varem vältinud. Hea primer katab ka silmaümbruse punetuse ja tekitab silmalaugudele põhja, mille pealt hakkab lauvärv paremini silma ning ei lähe laiali.

Liiga palju meiki ühe korraga

Ära võta meigipintsli või aplikaatori peale korraga väga palju lauvärvi, sest nii mökerdad tõenäolisemalt laud ära. Võta korraga vaid väheke meiki, sest seda on alati lihtsam juurde panna kui ära võtta.

Silmapliitasi kasutamine

Lainerpliiatsid on enamasti õlibaasil, mis garanteerib, et meik hakkab laugudel ringi rändama. Selle vältimiseks on arukas kasutada geeljat silmalainerit. Pärast laineri peale kandmist anna sellele hetk kuivamiseks ja see kestab väga hästi. Pealegi on seda enamasti mugavam kasutada kui vedelat lainerit.

Tavalise ripsmetuši kasutamine

Pandasilmade ennetamiseks kasuta kindlasti veekindlat ripsmetušši. Ripsmetuši laialivalgumise vältimiseks ära värvi ripsmeid päris juurest alates, vaid kanna tušši alates ripsmete keskosast tippudeni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles