Vihkad nunnutavaid paare? Teadlastel on nende kohta nii mõndagi öelda

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Wavebreakmedia ltd / PantherMedia / Scanpix

Kõik me teame mõnd paari, keda kõrvalt kuulates võib lausa halb hakata. Üksteist kutsutakse imelike nimedega ning teineteisega räägitakse nagu beebidega. Tuleb välja, et järgmine kord neid kohates, peaksid hoopis eeskuju võtma.

Kallis, musi, armas, nunnu, rosin ja veel nii palju on omadussõnu, millega paarid üksteist kutsuvad. Kohati on osadel paaridel fantaasialendu nimedele lausa nii palju, et paneb imestama. Tuleb välja, et see on suhtele lausa kasulik.

Neuroteadlased on kinnitanud, et taoline «beebijutt» on oluline osa suhte tugevdamiseks, see tekitab kahe inimese vahel tugevama sideme. Üllatus-üllatus, see taandub lapsepõlve, kuidas ema oma lapsega räägib. Neuroteadlase sõnul käitub täiskasvanu aju täpselt samuti nagu lapsena. Hellitusnimede kasutamine tekitab neis seose enda esimese armastuse, emagaga.

Ka keeleteadlased on nõus. Enamus magusaid hellitusnimesid koosnevad samadest tähekombinatsioonidest, mida väikelapsed enim kasutavad, kirjutab TheSun.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles