Õnnelikud paarid väidavad, et just see on pikaajalise suhte saladus (2)

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Blogija Mart Manson sai hakkama enneolematu asjaga. Nimelt peagi abieluranda suunduv Mark viis läbi küsitluse õnnelike abielupaaride seas, kuna tahtis teada, mis on pikaajalise suhte saladus.

Tulemused olid aga üsna üllatavad, vahendab Business Insider. Teadlased ja suhteterapeudid rõhutavad, et pikaajalise ja hea suhte saladus on suhtlemine ehk kommunikatsioon. Mark aga küsis 20 ja isegi rohke aastat abielus olnud inimestelt seda sama ja enamus neist vastas hoopis, et õnneliku ja pika suhte saladus on respekteerimine.

Küsitletud inimesed tõid just respekteerimise argumendiks selle, et isegi kui suheldakse piisavalt, siis lõpuks taandub kõik üksteie respekteerimisele. Ehk lõpuks loeb see, et kui tülitsetakse või on väga suured erimeelsused, siis ei arvata üksteisest halbu ega hirmsaid asju ja see tagabki pika kooselu.

Seega teadlaste poolt rõhutatud kommunikatsioon on inimeste enda hinnangul ülehinnatud ja –tähtsustatud.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles