Kaheksa asja, mida ei tohiks iial firma jõulupeol teha

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Esimestel õnnelikel on jõulupeod juba ära olnud, teistel on need veel ees. Nüüd on paslik meenutada, kuidas on kõige õigem ettevõtte aastalõpuüritusel käituda, et töö oleks ka uuel aastal veel olemas.

Paljud inimesed kujutavad ekslikult ette, et kui alkohol on tasuta, on see hea võimalus nina täis võtta, et koguda julgust töökaaslasele külge löömiseks. Tegelikult on need kaks kõige põhilisemat viga, mida tuleks igal juhul oma maine säästmiseks vältida, kirjutab The Sun.

Milliseid vigu oled ise varasematel aastatel teinud?

Hilinemine

Hilinemine on ebaviisakas nii tööl kui eraelus. Kui peo alguseks on märgitud 19.30, siis võid kohale ilmuda maksimaalselt 15-20 minutit hiljem. Pärast seda on juba piinlikult hilja. Kui seltskond on väike, ootavad arvatavasti teised ainult sinu järel, et sööma hakata, endal kõhud korisemas. Nii sa sõpru ei võida.

Purju joomine

Kui sa juba aimad, et paar jooki tühja kõhu peale ei mõju sulle hästi, siis ole ettevaatlik ja vaheta naps vee vastu välja. Kui vint on sees, ei saa sa ise arugi, et hakkad lolli juttu ajama ja ebasündsalt käituma. Usud, et sellest pole midagi, sest kõik on veidi võtnud, aga tegelikult ei pruugi see nii olla. Mõistlikud inimesed on tööüritustel kained.

Unustad, kes on boss

Tegu on küll peoga, kuid sa ei tohi unustada tööl kehtivat hierarhiat. Ära avameelitse ja ära ahista. Käitu nii, nagu oleksite kontoris.

Kannad nappe rõivaid

Tööüritused on selleks, et arendada töösuhteid, mitte isiklikke suhteid. See peab väljenduma ka sinu riietuses, mis võiks jääda elegantseks. Väldi väga paljastavaid kleidikesi ja ülikõrgeid kontsakingi, eelista mugavaid ja maitsekaid rõivaid.

Sõprade seltsi hoidmine

Pole mõtet jõulupeol rääkida vaid nendega, keda sa tööl nagunii kogu aeg näed ja kellega kõige rohkem suhtled. Kasuta võimalust ära ja käi ringi, tutvu uute inimestega. See teeb sinu edasise tööelu palju lihtsamaks, kui pead nende inimestega nagunii kord kokku puutuma.

Rääkimise ajal söömine

Raske on rääkida ja süüa samal ajal. See ei ole ka parim meetod endast hea mulje jätmiseks. Võta vestlus ette siis, kui söök on söödud või vastupidiselt - hoidu kugistamast, kui sinu ümber on tekkinud inimesed, kes tahavad su arvamust kuulda. Kaval on hoida klaasi või taldrikut oma vasakus käes, et saaksid vajadusel kolleegide kätt suruda.

Tööst rääkimine

Kui võimalik, siis väldi vestlusteemasid, mis tooks tööstressi peomeeleollu. Kindlasti tuleks aga vältida kolleegide vahelist klatši ja bossidele pugemist. Head jututeemad on töökaaslaste hobid, pereelu ja muud huvid, mis teid võiks tööväliselt ühendada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles