Kuus võimalust, kuidas valmistada köök ette jõululaupäevaks

Hanna Kangro
, Sõbranna.ee reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Jõululaupäev on aeg, kus pere tuleb kokku või saabuvad isegi sõbrad ja sugulased. Sellepärast on hea, kui köök on suureks vaaritamiseks valmis, et kõik sujuks muretult ja stressita.

Mida selleks teha?

  1. Tee külmkapp puhtaks. Viska ära vanad juurviljad või muud toiduained, mis on oma tähtaja ületanud ning tõmba külmkapp märja lapiga üle, kirjutab Daily Mail. Siis on sul mõnus värskeid jõulutooted puhtasse kappi panna ja sa tead, mis kuskil asub ja kui uus ta on.
  2. Tee poenimekiri vastavalt jõuluroogadele. Inimesed, kes teevad poenimekirju, on väiksema tõenäosusega avatud ahvatlustele. Nimekiri on ka hea, sest siis ostad sa täpselt seda, mida vaja ja sa säästad ka aega.
  3. Planeeri ette. Sa ei pea ostma korraga kõike, kuid mõtle läbi, mida sa ostad varem ja mida hiljem. Samuti on alati hea planeerida väike varu, kui peaksid ootamatud külalised tulema või selgub, et lapsed on näljased.
  4. Ära pinguta üle. Hoia oma köök puhas ja korras. Kaunistused ja muu võib sind ainult kokkamise juures segada.
  5. Varu aega. Pane kõik valmis nii, et sul on jõululaupäeval hea kokkamisega alustada. Kui sul on midagi sügavkülmas, siis võta see aegsasti sulama või kui midagi on vaja koorida, siis saad seda teha juba päev varem.
  6. Planeeri, mida sa teed toidu ülejääkidega. Mõtle juba ette, et mida sa valmistad järelejäänud jõulupraest või muust, siis on sul palju stressivabamad jõulud.

Hea lugeja, jaga sinagi oma nippe ja nõuandeid sel teemal meie Perefoorumis!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles