Reedene nipp: kümme märki, et sinu õhtune kaaslane on eneseimetleja

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Stefano Cavoretto / PantherMedia / Scanpix

Algul pealtnäha huvitav ja karismaatiline kaaslane võib osutuda hoopis nartsissistiks. Kuidas eneseimetlejat ära tunda?

1. Ta on meeldiv, vähmalt alguses

Nartsissistid on väga head esmamulje jätmisel. Neil läheb hästi ka tööintervjuud tehes. Nad on karismaatilised, huvitava isiksuse ja iseloomuga.

2. Mitte kõik nartsissistid pole valjuhäälsed

Eneseimetleja võib olla ka loomult vaikne ja tagasihoidlik.

3. Juhtiv roll

Tööl, aga ka eraelus. See ei tähenda, et nad juhtimises head oleks, aga nende positsioonid elus on tihti seotud juhtimisega.

4. Jututeemad alati neist

Alustasite juttu lemmik bändist või söögist, aga järsku on jututeemaks jälle tema? See on nende salajane oskus. Räägid haiguse käes kannatavast inimesest ja järsku taipad, et jututeema on hoopis tema uuest autost.

5. Mitte alati võitja, aga ka kannataja

Nartsissist ei räägi alati vaid võitudest, aga ka olukordadest, kus talle liiga tehti. Ja ilmselgelt pole ükski asi kunagi olnud tema süü.

6. Neile meeldivad ilusad asjad

Ei, mitte seda, eet kõik poodlejad ja matriaalsed inimesed oleksid eneseimetlejad. Küll aga defineerib nartsissist end pidevalt läbi staatuse, mille määravaks rolliks on suures osas materiaalsus ning võimalus end läbi nende asjade määratleda.

7. Nad on kriitikale ülitundlikud

Kellelegi ei meeldi, kui neid kritiseeritakse, kuid eneseimetlejad on kriitika vastu lausa allergilised.

8. Vabandused, vabandused

Ta ei võta kunagi vastutust ühegi möödapaneku eest. Kõik on alati kellegi teise süü ning tema on igas olukorras ohver.

9. Temast jääb maha vaid kaos

Kui nartsissist on ettevõtte juht, siis edasi liikudes jääb temast maha totaalne kaos. Ta käib üle suhetest ja inimestest, kasutab neid endale sobival moel (et tulevikus uhkustada, aga ka kannatanut mängida) ning seejärel lahkub tagasi vaatamata.

10. Edevus, mis ajab petma

Kuna ta on edev, januneb ta pidevalt kõigi tähelepanu järele. Kui kuskil tekib võimalus endale oma väärtust tõestada, ei pelga ta selle nimel ka petta.

Allikas: HuffingtonPost

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles