Retseptisoovitus: hommikune kartuli-porgandiröst vutimunadega

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toiduga sõbraks

Toiduklubi «Toiduga sõbraks» kasutab tihti oma retseptides vutimune. Nii ka seekord. Parimad on munad aga alati hommikusöögina.

Valmistamiseks vajad kaks meelepärast, keskmist kartulit, parmesani juustu, soola, pipart, soovi korral sibulat ja vutimune. Kaunistada võid meelepärase värske salatiga. Ärgem unustagem, et mida värvilisemalt köögivilju, seda rohkem tervist.

Alustuseks riivi kartul ja porgand tavalise köögiriiviga. Riivitud kartul on hea sõelaga külma vee all loputada, et võimalikult palju tärklist maha pesta. Peale loputamist mässi riivitud köögiviljad köögirätikusse ning pressi neist vedelik välja. Nii saad mõnusa, kuiva segu, millele on lihtne hulka riivida veidi parmesani, soovi korral lisa riivitud sibul ning maitsele vastavalt soola ja pipart.

Foto: Toiduga sõbraks

Sega kõik ained omavahel kokku ning tee kartulitest meeldiva suurusega, pigem õhukesed pätsikesed. Prae neid keskmisel tulel kuni need muutuvad kuldpruuniks kuid tee seda pigem nakkumatu panniga, et sa ei peaks liiga palju õli lisama. Kartul tahab õli kangesti endasse imeda ja liiga palju teeb mõnusa roa lihtsalt liiga rasvaseks.

Edasi prae vaiksel tulel vutimunad. Maitsesta samuti soola ja pipraga ning säti koos röstide ja meelepärase salatiga taldrikule.

Mõnusaid hommikusööke!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles