Lihtne trikk, mis teeb kanafilee palju paremaks

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maitsev roog kanafileega.
Maitsev roog kanafileega. Foto: Vida Press

Kuigi kanarind on väga populaarne söök, on selle valmistamist lihtne untsu keerata. Kana võib kergesti üle küpseda ja kuivaks jääda või paksemast kohast hoopis seest tooreks jääda.

Toidulabori Seriuos Eats autori J. Kenji López-Alt selgitusel on kana küpsetamine raske, kuna kanaliha ei ole läbivalt sama tihe. «Mis tähendab, et vahet pole, kuidas seda küpsetada, suure tõenäosusega küpseb kana õhem ja kitsenev osa kiiremini läbi, kui selle paksem ja mahukam osa valmis saab,» ütleb ta väljaandes Mashed.

Kanafilee tampimine.
Kanafilee tampimine. Foto: Vida Press

López-Alti sõnul on kana tampimine kõige lihtsam moodus, kuidas sellest probleemist mööda hiilida. Esiteks saab siis kana ühtlasemalt läbi küpsetada, mis tähendab, et liha jääb ka väga mahlane. Tänu tampimisele küpseb liha kiiremini ning liha jääb õrnaks.

Kanafilee kastmine munasegusse.
Kanafilee kastmine munasegusse. Foto: Vida Press

Liha korrektsest ettevalmistamisest ei pea loobuma, kui sul pole lihahaamrit käepärast. Tegelikult saab tampimiseks kasutada mis iganes rasket ja käepärast asja – tainarulli, panni, veinipudelit, paksu klaaspurki. Väldi asjade määrimist ja mässi kana enne toidukilesse või küpsetuspaberisse.

Kanafilee paneerimine saiapurus ja maitsetaimedes.
Kanafilee paneerimine saiapurus ja maitsetaimedes. Foto: Vida Press

Kanafileed võib pehmeks tampida nii enne praadimist, grillimist, ahjus küpsetamist kui keetmist. Igal juhul peaks see olema kõige esimene samm, mida kanafileega enne edasist toiduvalmistamist teha. Tampides pea vaid silmas, et kana jääks ühtlaselt enam-vähem sama paksuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles