Ajad muutuvad: keskmine ameeriklanna ei kanna enam suurust 14

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rootsis Malmos toodi suurem mannekeen välja juba 2013. aastal.
Rootsis Malmos toodi suurem mannekeen välja juba 2013. aastal. Foto: Johan Nilsson / Scanpix

Pikka aega on USAs naiste rõivatööstuses kehtinud põhimõte, et keskmine naine kannab suurust 14, mis Inglismaal on 16 ja mujal Euroopas 44.

Kümme aastat tagasi paika pandud skaala jäi ajale jalgu ja rõivatööstus on pidanud oma suuruseid selle järgi kohandama. Väljaandes International Journal of Fashion Design, Technology, and Education avaldati uuring, mille järgi on nüüd keskmine ameeriklanna suuruses 16-18 ehk meie rõivasuuruste järgi 46-48.

Teadlased tegid kindlaks, et viimase 21 aastaga on inimeste vöökohad paisunud ligi seitse sentimeetrit, mistõttu on ka keskmine rõivanumber nii palju suurenenud, edastab Byrdie.

22 Words avaldas raporti, mille kohaselt on uuendus rõivatööstuses äärmiselt oluline peale rõivatootjate ka tavalistele naistele, kes on võrrelnud oma keha suurust ebatäpsete ja eksitavate andmetega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles