Kaval või ebainimlikult julm? Vihane ema tühistas laste jõulud

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia / Scanpix

Kui meie lastel käitumisel hoiavad detsembris silma peal päkapikud, siis mujal maailmas võib sattuda jõuluvana «pahade laste» nimekirja ning just selle kaardi tõmbas välja üks laste peale vihane Austraalia ema.

Nimelt ajasid teda jõnglased nii närvi, et ta mässis jõulukuuse plastkilesse ning kinnitas sellele kirja, vahendab news.com.au. «Jõulud on tühistatud!» seisab kirjas. «Kui te tahate oma puud tagasi ning ka seda, et jõuluvana tuleks, peab teie käitumine tunduvalt paranema. Jõuluvana on väga vihane ja mina väga pettunud, seega olge head lapsed ja paluge oma emalt vabandust. Teil on aega üks nädal!»

Kirjale on alla kirjutanud «päkapikk Elsie» ning kuna see jõudis ka sotsiaalmeediasse, on paljud vanemad asja üle arutama hakanud. Mõned leiavad neist, et tegemist on geniaalse karistusega, teised jälle arvavad, et tühje ähvardusi pole mõtet loopida. «On paremaid viise, kuidas saada oma lapsed koostööle,» kirjutab üks inimene, teine aga lisab: «See on väga julm, mul on lastest väga kahju.»

Ema ise selgitas peagi kritiseerijatele vastuseks, et mida sotsiaalmeediakommentaatorid ei tea, oli see: lapsed mitte ainult ei käitunud halvasti, vaid see tõi kaasa ka kurva juhtumi, kus keegi sai viga. «Asi polnud mitte tühjas ähvarduses,» kirjutab jõulud tühistanud ema. «Järgmisel hommikul oli meil lastega tõsine jutuajamine ja nad mõistsid, mida valesti tegid. Asi pole mitte vaid kinkide mitte saamises, vaid mõistmises, et nende tegudel on tagajärjed.»

Vähemalt selles peres on nüüd jõulud taas kalendrisse märgitud ja ema kinnitab, et drastilisel meetmel oli nende pere jaoks kasulik mõju.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles