Töö usinale lapselausujale: ema otsib abilist, kes jõuludeks ta lapse potil õpetaks käima

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Dmitriy Melnikov / PantherMedia / Scanpix

Eestis on lapsevanem ikka hea olla! Mujal aga peavad mõlemad vanemad üsna kiirelt tööle tagasi minema ning aega lapse õpetamiseks jääb väheks. Üks ema otsib meeleheitlikult abilist, kes õpetaks lapse potil käima veel enne jõule.

Üha enam vanemaid märkab alles siis, kui lapsel esimene lasteaia päev ees, et laps ei käi korralikult veel potil. Nõnda juhtus ka ühe Suurbritannias elava perega, kes pakub nädalas 50 naela abilisele, kes viiel päeval ja kokku 50 tunnil nädalas nende juures last õpetamas käib. Juhul kui abilisel õnnestub saada laps potile käima juba jõuludeks, ootab teda ema sõnul kopsakas preemia.

Kui 50 aastat tagasi oli mähkmetest vabanemise vanuseks 15 kuud, siis tänapäeval on keskmine vanus kolm ja pool aastat. Ema sõnul on nii temal kui mehel nõudlik täiskohaga töö ja nad on mõistnud, et nad ise seda teha ei jõua. Ka 70 protsenti õpetajatest on märganud, et lasteaedadesse tuleb üha rohkem mähkmetega viieaastaseid lapsi, kirjutab TheSun.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles