Viis põnevat fakti, mida sa seksleludest veel ei teadnud

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Viimaste uuringute kohaselt on vibraatori kasutamine naise jaoks kõige lollikindlam ja efektiivsem meetod, kuidas orgasmi saavutada.

Female First toob välja põnevaid fakte sekslelude kohta, mida sa ehk veel ei teadnud.

Kõige kallim sekslelu on juveelidega kaunistatud vibraator, mille valmistas Austraalia kunstnik ja seda turustab Šoti firma Fornicari. Selle turuhind on miljon Briti naela (umbes 1,134 miljonit eurot).

Kõige esimese sekslelude firma asutas kõhurääkija nimega Ted Marche Ameerikas 1960ndate lõpus. Ta kasutas dildode loomiseks sama materjali, mida oli kasutanud oma nuku Georgie valmistamiseks.

Dildo-laadsed esemed on 28 000 aastat vanad. Nende juured ulatuvad jääaega. Tuleb välja, et enne, kui me leiutasime ratta, leiutasid inimesed dildod. Neid valmistati elevandiluust, puust, paekivist, aleuroliidist ja vahel isegi hammastest.

Varastel 1900ndatel ilmusid meditsiiniajakirjades «anaalvenitite» reklaamid. Tegemist oli sisuliselt anaaltappidega, mis pidid «ravima» kõhukinnisust ja astmat ning isegi mehi masturbeerimisest «terveks tegema».

Silikoonist dildo leiutas halvatud Gosnell Duncan 1970ndate lõpus oma Brooklynis asuvas keldris. Silikooni kasutuselevõtt oli suur edasiminek. Duncan oli nimelt pahane, et puudega inimeste jaoks ei leidu õigeid sekslelusid. Enne seda kasutati dildode valmistamiseks PVC-d, materjali, mil oli mitmeid puudusi, näiteks ei juhtinud see hästi soojust, sel polnud eriti hea lõhn ning seda ei saanud mugavalt steriliseerida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles