Kuus asja, mida targad tööotsijad ei tee

Angela Blumkvist
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andriy Popov / PantherMedia / Scanpix

Töö otsimine võib olla keeruline ja pikaajaline protsess. Kui tunned end ära järgmises kuues tegevuses, võid ilmselt veel pikalt tööd otsida.

1. Pildid alkoholi, suitsu või narkootiliste ainetega

Kuigi veinis pole midagi keelatut, võib see jätta sinust vastutustundetu mulje. Suits ega narkootikumid ei muuda potentsiaalset töötajat tööandja jaoks kuidagi esinduslikumaks.

2. Postitused ebasobiliku sisuga

Lollitamine sõpradega, keskmine näpp ja provotseerivad pildid jäta endale. Aga selle juures on konks, 60% intervjueerijatest jätavad kutsumata kandidaadid, kelle kohta sotsiaalmeediast midagi ei leia.

3. Diskrimineerivad kommentaarid

Rassi, rahvuse, usu, soo... ükskõik, mis sorti diskrimineerimine ei ole ettevõtetesse oodatud. Värbajad otsivad tavaliselt meeskonnaliiget, kes oleks hea oma töös ja sobiks kollektiivi.

4. Klatšid enda eelmist töökohta

Kuigi eelmine ülemus võis olla ülbe ning töökoht alla igasugust arvestust, siis neist halba levitada ei tohiks. See näitab, et oled ebausaldusväärne ning juhindud liialt emotsioonidest ja kibestumusest.

5. Valetamine kvalifikatsiooni kohta

Õpingud, töökogemus. Tänapäeval on nii lihtne järele uurida, kas CV tõele vastab. Usaldusväärsus on viimane asi, mida sa tulevase tööandja ees kaotada tahad.

6. Ebaprofessionaalsed kasutajanimed, e-maili domeenid ja nii edasi

Tegid 12-aastaselt endale e-maili ning panid aadressiks kiisuke12? Aeg on endale täiskasvanud inimese e-mail teha. Kõikvõimalikud ebaprofessionaalsed kasutajanimed jätavad sinust ebakompetentse mulje.

Allikas: HuffingtonPost

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles