Kümme sammu, kuidas luhtunud suhet õigesti leinata

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

On väga oluline pärast luhtunud suhet lubada endal kurb olla – see oli oluline õppetund, kuid osutub kasutuks, kui sa sellest omi järeldusi ei tee.

Kuidas siis luhtunud suhtest üle saada? Female First reastab sammud, mis käivad suhte leinamise juurde.

Õpi oma vigadest

Tangot tantsitakse kahekesi – tavaliselt on lahkuminek mõlema inimese süü. Võta omaks enda panus sellesse ja õpi sellest, et mitte järgmises suhtes samu vigu korrata.

Küsi abi

Kui sa lõpetad pikaajalise suhte, võib sul nappida enesekindlust ja peas keerleb palju küsimusi. Kui sul on vaja sellest rääkida, siis ütle see välja. Olgu selleks sõbrad, pere või erapooletu nõustaja – on oluline, et sa saaksid läbi rääkida selle, mis juhtus.

Anna andeks

Nii endale kui oma eksile. Keegi pole võimeline täiuslikuks suhteks ning lõppeks te lihtsalt ei sobinud omavahel. Koosolemine tõi teis välja halvimad küljed, kuid õige inimene toob kord välja su parimad küljed. Sul võib olla kogemusi ja õiged tööriistad, aga kui on vale inimene, siis suhe lihtsalt ei töötagi.

Leina

Lein käib lainetena, nii et kui sa ühel päeval tunned end hästi ja teisel mitte, siis see on täiesti okei. Sind tabavad erinevad tunded: šokk, eitus, valu, süütunne, viha, depressioon, üksildus. Kui sa oled need faasid läbi teinud, saabub ka lootus ja leppimine.

Lase vabaks

Suhe sai läbi ja nüüd on aeg edasi liikuda – pole mingit mõtet minevikus elada, sest sa ei saa seda muuta. Lase vabaks, et saaksid liikuda edasi või jääd igaveseks purgatooriumisse.

Ära haletse end

Sel hetkel, kui sa hakkad mõtlema, et maailm on sinu vastu, annad sa alla ja sus kaob jõud edasi liikuda. Ainult sina saad oma mõttemaailma muuta – kui sa seda ei tee, ei toimu ka arengut.

Ära mõtle üle

Kui sa päevade kaupa ainult mõtled selle üle, mis juhtus, mida sina ütlesid ja tegid ning mida tema ütles ja tegi, ei jõua sa kuhugi ning sa ümbritsed end vabatahtlikult pidevalt negatiivsega. Väldi kahetsuses kümblemist ja aktsepteeri, et keegi ei saa teha asju sajaprotsendiliselt õigesti.

Ära põgene

On oluline nautida natuke aega iseendale, kõigil on vaja taasleida oma hobid ja huvid. Aga vaata, et sa veedaks aega ka sõprade ja perega – nad viivad mõtted kõrvale ja peagi naerad sa taas.

Väldi järgmist suhet

Anna endale aega, et mõelda iseenda peale, enne kui tormad järgmisse suhtesse. Sa pead teadma, mida soovid ja tahad ning kuhu teel oled. Uude suhtesse astudes ootab sind tõenäoliselt läbikukkumine, sest astud sellesse valedel alustel.

Lase vihast lahti

Jah, sa võid oma eksi peale vihane olla, kuid kui sa ühel hetkel suudad sellest lahti lasta, oled sa ka ise lõplikult vaba.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles