Milliseid jooke pidude hooajal vältida ja mida juua?

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärast seda joo klaasike vett.
Pärast seda joo klaasike vett. Foto: Vida Press

Käes on taas see aeg, kui pidusid tuleb tavapärasest rohkem ette ja koos sellega ka palju napsitamist. See võib olla raske komistuskivi nendele, kes püüavad kaalust alla võtta.

Telekokk Zoe Bingley-Pullin jagab Femailis nõuandeid, kuidas vältida jõulu- ja aastalõpupidude ajal vöökoha paisumist ning pohmelli käes piinlemist, aga seejuures ikkagi peost mõnu tunda.

Zoe sõnul on hea jätta endale meelde lihtne tõde, et mida selgem on jook, seda vähem on selles üldiselt kaloreid. Kui juua kokteile, siis tasub eelistada neid, mis on tehtud mineraalveest, värskest mahlast ja kangest alkoholist nagu viin ja džinn. Mida vähem koostisosi, seda parem. Joo lihtsaid jooke, et sul oleks parem ülevaade sellest, mida tarbid.

Igal juhul tasub vältida kokteile, millele on lisatud külluslikult magusaineid. Pigem pista ise või lase kokteilimeistril oma joogi sisse maitseks panna kurki või maitsetaimi. Head valikud on ka spritserid ja šampanja.

Kindlasti tasub aga kaalulangetajal vältida igasugu koorelikööre, jäätisekokteile ning kondenspiimaga magustatud kokteile. Zoe selgitusel peaks häirekellad lööma hakkama siis, kui jook tundub nagu magustoit, sest seda see sisuliselt ongi. Kuna keha võtab energiat esimesena alkoholist, jäävad suhkur ja rasv varudesse ning talletatakse keharasvana.

Kaalulangetaja peaks vältima Long Island jääteesid, Pina Colada kokteile ja Daiquirisid, mis kõik on väga kaloririkkad.

Alkoholi juues tasub alati pärast üht napsi juua peale klaasike vett või mineraalvett. Ära joo tühja kõhu peale ning kui võtad, söö midagi kerget ja valgurikast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles