Presidendi vastuvõtule saamise nimel võistleb üle poolesaja tordiretsepti

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vabariigi aastapäeva tähistamine Valgas 2016. aastal. Tort.
Vabariigi aastapäeva tähistamine Valgas 2016. aastal. Tort. Foto: Rein Säinas/Valgamaalane

EV100 juubelitordi konkursile esitati 65 retsepti, mille hulgast valitakse Eesti Vabariigi 100. aastapäeval presidendi vastuvõtule jõudev võidutöö. Saadetud võistlustöödest teeb 10. detsembriks eelvaliku žürii, juubelitort selgub 31. detsembril ETV otse-eetris.

«Tõsiasi, et meil on nii palju agaraid tordimeistreid, kes soovivad Eesti rahvale oma juubelitordi retsepti kinkida, toob naeratuse näole,» rõõmustab Eesti Vabariigi 100. aastapäeva programmi juht Maarja-Liisa Soe. «Nii mitmekülgses valikus leidub kindlasti tort, mis sobib igale pidulauale, seega ootan juba huviga kümne finalisti selgumist 10. detsembril,» lisab Soe.

«Isamaaliste tortide konkurss toimub juba kümnendat aastat, kuid esmakordselt on oma ideed esitanud mitmed tunnustatud kondiitrid ning kokad,» nendib Nami-Nami eestvedaja Pille Petersoo. «Ootasime isamaalise lahendusega magusaid torte ja see sõnum oli kindlasti kohale jõudnud, sest kõik retseptid olid pühendatud eestimaistele maitsetele ning kujundustele,» sõnab Pille.

Võistlusele saadetud tortide seast teeb eelvaliku žürii, kes valib välja kümme kõige perspektiivikamat torti. Eesti Vabariigi juubelitort kuulutatakse välja 31. detsembril pidulikus juubeliootuse eriprogrammis ETV otse-eetris.

Isamaaliste tortide konkurss toimub juba kümnendat korda, sellel aastal on kokandusportaali Nami-Nami ellukutsutud võistlus pühendatud Eesti Vabariigi 100. sünnipäevale. Konkurss kuulutati välja 13. novembril.

Konkurssi korraldavad Eesti Vabariik 100 korraldustoimkond, Vabariigi Presidendi Kantselei ja kokandusportaal Nami-Nami.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles