Moeasjad, mida mehed vihkavad

Kristina Herodes
, Arteri ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
  • Aastalõpupidude liibuv lemmik "kileviinerikleit" pole meeste meelest üldse hot!
  • Roosa, pruun, rohelised sukad ... see nimekiri rabab sind jalust.

Naised pingutavad ilu nimel kõvasti – osalt enda rõõmuks, osalt teiste naiste ületrumpamiseks, ja vähesel määral siiski ka meeste võlumiseks. Arter uuris tarkadelt meestelt, millised stiilitembud naiste juures tunduvad kõige jubedamad, ja sai hulga rabavaid vastuseid. Kirglike kommentaaride kirjapilt on veenvuse huvides muutmata.

Foto: Joonistus Kristina Herodes
  1. Kileviineri-kleit. Selline lühike, liibuv ja liiga kitsas, mis kisub igalt poolt vorpi. Naised usuvad sageli, et selline kleit teeb igaühe neist seksikaks. Aga tegelikult toob see naise puudused jõhkralt välja! Samasse patta lähevad ka vorstinaha-püksid.

    Vorstinaha-püksid.

    Postimehe arhiiv

  2. Retuusid. Kui sa oled matsakas, siis ära retuuse küll jalga pane. Jämedaid ja lühikesi jalgu pole ju vaja eksponeerida. Sama kehtib väga kondise naise puhul, temal tulevad põlved esile ja see on ka inetu. Sa pead olema oma keha suhtes objektiivselt kriitiline, ei ole nii, et kui jalad välja koorid, siis automaatselt kõik mehed vaatavad ja imetlevad!

  3. Üle värvli vaatavad stringid. Madalad värvlid on trikikad asjad, paljud naised ei teagi, kui avameelseid tagantvaateid nad pakuvad, kui veidigi kummarduvad või liigutavad. Selline tunne, et tahaks viisakalt juurde astuda ja öelda: «Vabandage, kas te teate, mis teil tagant välgub?» Üldse on iga vöö, millest päästerõngas üle pungitab, päris jube vaatepilt.

  4. Liigselt büsti rõhutav riietus. Kui miski ei mahu ära, pesu pressib pluusi vahelt välja, siis on seda piinlik vaadata. Lopsaka büsti omanikel ei tasuks liiga varmalt kanda büsti ülemäära rõhutavat riietust. Kui sinu stiil on odavalt seksikas, siis ei tasu ka imestada, kui mehed teevad sinu aadressil labase tooniga märkusi. Sa ju ise tellid kommentaare, mis sulle tavaolukorras ei pruugi meeldida. Ise oled liimile minevaid isaseid provotseerinud!

    Volditud seelik ja lohvakas kampsun.

    Postimehe arhiiv

  5. Volditud seelik. Moes võib see ju olla, aga vorme see välja ei too. Seelikust võiks ikka olla aimata, mis seal sees peidus. Muidu näeb naine välja nagu mingi mööblitükk.

  6. Haaremipüksid. Sama kehtib üldse igasuguste madala keskõmblusega pükste kohta. Ma nimetan neid püksitegemise püksteks! Tagumik vajub maadligi. Teletupsu-jalad, täiesti õudne vaatepilt.

  7. Rohelised sukkpüksid. See on lihtsalt kole! Nagu mädanevad jalad. Adru sees leotatud laip, no mida on seal seksikat. Kõik teised toonid on sealjuures ok, punane isegi lahe.

  8. Lohvakas kampsun. Kui rõivas varjab kõik soolised tunnused, siis on see totaalselt out! See võtab naiselt ära igasuguse naiselikkuse. Sama kehtib suurte dressipluuside kohta. Nagu mingi meeste kiusamine moes, et niisuguseid asju üldse pakutakse!

    Pruun nagu muda kartulipõllul.

    Postimehe arhiiv

  9. Pruun. No nagu muda kartulipõllul. Õnneks seda tooni riietes naist mitte keegi ei vaatagi. Ja kui kogemata vaatab, siis pöörab kiiresti pilgu ära. Hall seevastu, mida paljud naised ise ebaseksikaks peavad, jätab väga ägeda, iseseisva ja cool’i mulje.

  10. Roosa. Ei saa üldse aru, miks see toon naistele nii hullult meeldib!? Roosa üledoosi kandva naise puhul ei arva mitte keegi, et sa sellise riietuse varjus võiksid olla teaduste akadeemia auliige. Meeleheitlik katse panustada roosale, kui oled aastate poolest juba tütarlapseeast väljas, on enamasti naeruväärne. Ponnistus iga hinna eest noorem paista küll kellelegi plusspunkte ei too.

    Samet ja kahtlase väärtusega disain. Paljastamine ei pruugi olla parim tee.

    Postimehe arhiiv

  11. Samet. Huh, milline vastik karvane kest, mille sisse naisi pakkida! Vahet pole, kas see on moes või mitte, samet muudab iga naise karumõmmiks ja materjali puudutamine on nii vastik, et sellest tulevad külmavärinad peale.

  12. Suur pidžaama. Selline, mis katab naise ninaotsast varvasteni, hermeetiliselt, paksult ja puuvillaselt! Kui sa loodad imetleda oma kaunist tüdruksõpra, aga ta näeb välja nagu iseenda vanaisa, siis kaob ju isu ära. Ilusat figuuri raisata on ikka häbiasi!

    Piiluv pesu ja pigistav värvel.

    Postimehe arhiiv

Ilujõleduste esikümme

  1. Pardihuuled. Täiesti arusaamatu moesuund – see on lihtsalt inetu! Oma välimuse selliseks tuunimine saadab labaseid sõnumeid. Naistele endale tundub sageli, et «mul on liiga väikesed huuled», aga see on tohutu eksitus!

  2. Ripsmepikendused. Tehislikud silmajõhvid. Isegi ilusad silmad kaotavad oma võlu, kui seal ümber tolknevad mingid tehislikud pikad jõhvid.

  3. Tökatkulmud. Näost vastu karjuvad paksud mustad vorbid – no ei ole olemas nägu, mida need kaunistaksid. Nagu pole ka nägu, mida need ära ei rikuks.

  4. Mustad küünealused. See on turn-off’ide turn-off, kõige hullem asi. Ja igasugune maha tulnud, kahjustatud, kraabitud küünelakk.

  5. Pesemata juuksed. Olgu mis on – juuksed peavad olema puhtad, muidu mõjub naine lausa eemaletõukavalt. See on nii elementaarne!

  6. Ebaloomulikud juuksevärvid. No roosa on veel huvitav, aga roheline, sinine, lilla – see on ikka veits imelik! Ka süsimust teeb enamiku naisi vanaks, kurjaks ja koledaks. Kas tõesti on tähelepanuiha nii suur, et oled selle nimel valmis imelik välja nägema?!

  7. Needid näos. Naisterahva nägu on ilus ja õrn, kõik rasked lisandid ainult rikuvad seda, nii et ilu jääb hoopis tagaplaanile.

  8. Mõttetud tätoveeringud. Ma saan aru, et võib-olla kuueteistaastaselt tundus see väga lahe, aga edasi mõjub lihtsalt maitsetult. Mingi stampkujundid ja stampkohad – see näitab lihtsalt, et naisel pole erilist harjumust mõelda.

  9. Kombitsküüned. Midagi nii maitsetut ja koledat, millest saab aru ainult teine kulliküüntega naine. Kusagil mujal maailmas selliseid naisi ei näe, mõnes Eesti nurgas aga küll.

  10. Ehtekuhilad. Kaunistamine on naiselik, sellest võib aru saada, aga kui igal pool midagi küljes ripub, kiliseb ja koliseb, siis on vaatepilt üsna kurb. Tekib tunne, et küll peab see naine enda arvates kole olema, et nii palju ilulisasid tuleb juurde panna.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles