Viis asja, mis võib jõulude ajal suhtele saatuslikuks saada

Hanna Kangro
, Sõbranna.ee reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Mida lähemale jõuab aasta lõpp, seda lähemale jõuab ka kauaoodatud puhkuste ja pühade aeg, millega paratamatult kaasneb ka stress ja teatav pinge. Kuidas aga puhata ja veeta jõulud nii, et see suhtele laastavalt ei mõjuks?

  1. Liigne alkoholi tarbimine. Liigne alkohol pole hea muidugi ükskõik, mis ajal, kuid jõulude perioodil on suurem võimalus, et alkoholiga liialdatakse, kirjutab Daily Mail. See võib aga tekitada liigseid pingeid ka suhetes. Pingelangus ja stress võib koos alkoholiga välja tuua inimese halvad küljed või vanad suhteprobleemid. Niiet hoia piiri!
  2. Vajadus perfektse suhte järele. Jõulud võib olla aeg, kus sinu peigmees või abikaasa puutub kokku sinu vanemate ja sugulastega ning ootus partnerile võib olla ebarealistlikult suur. Just sellel ajal eeldad sa, et su teine pool käitub ideaalselt ja ei tee ühtegi viga. Proovi aga meeles pidada, et ta on kõigest inimene ja jõulud võivad ka ka tema jaoks olla stressirohke aeg.
  3. Tunned survet kasutada sotsiaalmeediat. Eriti jõulude ja puhkuste aeg on see, kus kõik postitavad pilte oma reisidest või pidustustest. Pea aga meeles, et see ei ole kohustuslik ja sellise asja pärast ei ole vaja muretseda. Samuti võib see panna lisapinge suhtele, sest kõik inimesed ei taha olla pidevalt tähelepanu keskpunktis. Jõulud on ju tegelikult mõeldud perekonna vaikseks koosviibimiseks, mitte teistele näitamiseks.
  4. Talv võib inimesi «külmemaks» muuta. Suvi on üldjuhul aeg, kui tunded keevad ja ka seksuaalne iha on oma kõrgpunktis. Talvel aga võib romantika ja seksi vajadus väheneda ning selle tõttu võib ka suhe kannatada. Proovige leida üksteisele aega ja olla intiimsed isegi, kui on kiire ja ilm külm.
  5. Sa oled endale liiga palju kohustusi võtnud. Jõulud on aeg, kus tahaks kogu aeg külas käia ja tegutseda. See aga võib tähendada, et võtad endale liiga palju kohustusi ja jätad sellega oma suhte unarusse. Jõulud on ju eelkõige mõeldud perega ja lähedastega koos olemiseks.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles