Neli üllatavat viisi, kuidas teeseenejoogiga tervist parandada

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Koolibri

Probiootikumide kasulikkus on jõudnud inimeste teadvusesse ja teeseene jook ehk kombucha on trendijook nr 1 mittealkohoolsete jookide seas.

Sellest, et teeseenejook on tervislik, on palju kirjutatud. Äsja ilmunud raamatus «Kombucha ehk teeseenejook» (Koolibri 2017) rõhutab raamatu autor Louise Avery eraldi järgmisi plusse, mis selle joogiga kaasa tulevad.

Detoksikatsioon

Teeseen on tuntud kui suurepärane toksiinide väljutaja – ühe uuringu kohaselt säilitas teeseenejoogi jooja maksarakk oma füsioloogia, olenemata kokkupuutest toksiinidega, mis tähendab, et jook vähendab viimaste tekitatavat kahju. Usutakse, et see tuleneb joogi tugevast antioksüdatiivsest toimest. Teeseenejook puhastab keha ka raskemetallidest, imades need endasse ja viies kehast välja. See on üks põhjusi, miks joogi pruulimiseks tuleb kasutada kvaliteetseid anumaid, näiteks klaaspurke.

Liigeste hooldus

Teeseenejook aitab liigesekahjustusi ennetada ja tervendada. See võib olla tingitud pruuli analgeetikumisisaldusest (valuvaigisti ja artriidivastane ühend).

Seedimine ja soolestiku tervis

Suur probiootikumide ja ensüümide hulk tugevdab soolestikku ja kergendab seedimist. Laiaulatuslikes maohaavandite ja lekkiva soole sündroomi ravikatsetes on teeseenejook osutunud väidetavalt sama tõhusaks nagu paljud turul saadaolevad retseptiravimid.

Tugevnenud immuunsüsteem

Teeseenejoogis sisalduvad probiootikumid, head bakterid ja ensüümid tasakaalustavad ja tervendavad aktiivselt soolefloorat (mikroorganismid seedekulglas), aidates otseselt kaasa immuunsüsteemi tervise parandamisele.

Teeseenejoogi tervisekasust rääkides on oluline rõhutada, et igaühe kogemus on erinev ning kui mõni tunneb end justkui uuesti sündinuna, ei märka teine mingeid muutusi.

Autor tunneb väga tugevalt, et teeseenejook on parandanud heaolu, aidates ärevuse ja ärritunud soole sündroomi sümptomite vastu. Louise Avery kinnitab, et haigestub vähem külmetushaigustesse, põskkoopad on puhtad ning ta tunneb end tõesti energilise ja tasakaalukana ... enamasti!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles