Kuus imelikku asja, mis võivad sinu menstruatsiooni mõjutada

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andriy Popov / PantherMedia / Scanpix

Võid üllatuda, kui paljud asjad võivad menstruatsiooni kulgu mõjutada. Siin on kuus levinumat põhjust, miks mõnel kuul «päevad» teistsugused võivad olla.

Liigne trenn

Kui oled järsku tõstnud oma trennide intensiivsust või pikkust, võid paar kuud märgata muutusi enda menstruatsioonitsüklis. Trenn on kehale stress, kuigi hea stress, võib see põhjustada organismis hormonaalseid muutusi, mis mõjutavad ka «päevi».

Külmetus

Külmetushaigused võivad sinu keha mõjutada sarnaselt stressiga, kuid vaid siis, kui sa ei võta pille. Antibiootikumid võivad põhjustada varasemat verejooksu, kuna mõjutavad östrogeeni taset.

Öötöö

Ebatavalistel aegadel töötamist seostatakse viljatusprobleemide ja hormonaalsete häiretega. Seda põhjustab tavatu unerežiim ja unepuudus.

Pead tegelema teiste «päevadega»

Sõbranna kurdab enda menstruatsiooni üle? Varsti taipad, et ka sinu tsükkel on nihkunud. Cosmopolitani uurimus, mis viidi läbi 100 naise seas, kinnitas, et koos elavate või lähedaste naiste tsüklid lähevad sünkrooni.

Söömisharjumuste muutused

Järsud ebatervislikud muudatused toitumises võivad samuti menstruatsiooni kulgu mõjutada. Kui sööd ebatervislikult vähe, käivitab organism ellujäämisrežiimi, mistõttu võib keha hoida energiat kokku menstruatsiooni arvelt. Teisalt, süües liiga palju, tõstab see östrogeeni taset ning võib suurendada vereeritust.

Meigitooted

Usu või ei, katsetades uut meigitoodet, võib see jõuda sinu põsesarnalt menstruatsioonitsüklini. Paljud tooted on täis kemikaale, mis võivad tsüklit mõjutada. Sellepärast on oluline tutvuda toodete koostisega.

Allikas: EliteDaily

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles