Kunstnikud ja feministid kaitsevad tsiklinaisi

Priit Pullerits
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Motonaiste näitus Telliskivi loomelinnakus.
Motonaiste näitus Telliskivi loomelinnakus. Foto: Oliver Moosus

Kaks nädalat said mootorratastega naised oma fotodel uhkelt näidata, mille vastu nad kirge tunnevad. Siis leidsid mõned mehed, et nii ikka ei lähe, ja tegid näitusele lõpu. Arter uuris kunstiasjatundjailt – kõik nimme naised! –, sh feministidelt, kas tõesti on tsiklistidest modellid lasknud end panna lihtlabase masinakaunistaja rolli.

Motoklubi Dark Diamonds MC naisliikmed tahtsid koos veeta toreda päeva. Veetsidki. Lasid neljal meesfotograafil end oma tsiklitega pildistada. Nad püüdsid olla piltidel üdini loomulikud. Seepärast ei tulnud pildistamisele ühtegi stilisti. Naistsiklistid poseerisid isiklikes riietes. Sest seda nad tahtsidki rõhutada – et on tavalised Eesti naised. Ainus, mis neid enamikust teistest naistest eristab, on motohobi. Hobi, mis on saanud neile elustiiliks.

Tehtud piltidest valmis heategevuskalender. Lisaks läksid fotod kolm nädalat tagasi üles Tallinna Telliskivi loomelinnaku väligaleriisse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles