Kuidas säilitada kurki nii, et see jääks eriti krõmpsuv?

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kurgid.
Kurgid. Foto: Vida Press

Kurk on mõnus eelkõige oma mahlase ja kargelt krõmpsuva tekstuuri pärast. Kahjuks läheb see külmkapis kergesti lödiks ja ei ole mõne päeva pärast enam isuäratav.

Kui kurki õigesti säilitada, ei lähe see vähemalt nädala aega pehmeks, kirjutab Mashed. Selleks tuleb meelde jätta neli olulist punkti.

Pese kurk puhtaks. Kurk tuleb poest või aiast tuppa tuues kõige pealt kraani all puhtaks loputada. Kui kurk on vaakumpakendis, võta see sealt välja ja pese samuti üle. Plekke või hallitust silmates lõika kole osa välja ja söö puhtaks jäänud kurk sama päeva jooksul ära.

Hoia kurki kuivas. Pärast pesemist kuivata kurk korralikult ära, sest niiskus kiirendab riknemist. Kui kurk kuiv, mässi see puhta köögirätiku või köögipaberi sisse. See imab endasse kondensatsiooni või niiskuse ning lükkab seega hallitamist ja lagunemisprotsesse edasi.

Pista kurk kotti. Võta kuiv ja köögipaberisse rullitud kurk ning pista see kilekotti. See kott ei pea olema suletav, sest on hea, kui õhk veidi läbi käib. Kotti pakendamine kaitseb kurki ka teistest köögiviljadest erituva etüleengaasi eest, mille suhtes kurk on väga tundlik.

Hoia kurki külmas, aga mitte jääkülmas. Ära lükka kurki külmikus kõige külmemasse kohta (näiteks tagumise seina vastu). Külmiku soojemas osas peaks see vähemalt nädal aega värske ja krõmpsuvana püsima.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles