Eesti mehed räägivad: miks me seksi eest nõus maksma oleme?

Heidi Ruul
, kolumnist
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia / Scanpix

Viimasel ajal on eestlaste huviorbiidis üks teatud modellimaailma skandaal, mis keerleb peamiselt just seksteenuste müümise ning ostmise ümber. Siit tekkis ka küsimus: kui palju siis on neid mehi, kes taolisi teenuseid kasutanud on ning miks seda üldse tehakse? Kuus Eesti meest rääkisid meile oma kokkupuutest seksi ostmisega.

Aavo (54): «Tavaliselt tehakse seda vist joogise peaga. Korra on see tõesti ka minuga juhtund. Olime üsna pidused ja läksime suurema pundiga «lõbutsema». Sellega ei kaasne mingeid emotsioone. Kahetsen siiamaani, kuigi sellest on möödunud juba ligi 20 aastat. Tõesti on selle käigu pärast tänase päevani häbi.»

Siim (27): «Ilmselt ei viitsi suur osa mehi naisi taga ajada ja nende peale raha kulutada. Lihtsam on ühe õhtu lõbu eest väike summa välja käia – mõlemad pooled jäävad rahule ja kellelegi ei teki uusi kohustusi. Ise pole seda teenust kasutanud ilmselt oma kasvatuse pärast. Ma ei pea moraalselt õigeks naisi sel moel tarbida, pigem pingutan, tekib mingi jahituhin.»

Jaak (37): «Seksiisu ajab maksma ja kui näiteks ei viitsi sebida kedagi ja tahad kohe asja teha! Olen kunagi ammu proovinud – uudishimust ja rahulduse saamise eesmärgil.»

Joosep (35): «Ei, pole maksnud, pole lihtsalt vajadust olnud. Aga miks seda tehakse? Üks variantidest oleks lihtsalt soov saada kliinilist seksi, ei mingeid tundeid ning romantikat – lihtsalt, et saaks paagid tühjaks. Teine põhjus on ehk uudishimu. Äkki saab midagi sellist, mida enne pole saanud, uus kogemus. Need on puhtalt oletused, mu pea ei tööta kuidagi selles suunas, et ma peaks ise seksi eest maksma. Lisaks makstakse võib-olla spetsiifilisema teenuse eest, BDSM jne. Alati on ka võimalus, et oled lihtsalt äpu ja teistmoodi ei saagi kuskilt.»

Mattias (32): «Ise ei ole seksi eest maksnud ega ole ka plaanis seda kunagi teha. Pole lihtsalt minu teema ja pealegi, kui natukene vaeva näed, saab ka tasuta. Üleüldiselt, ma arvan, et üheks põhjuseks on kindlasti uudis- ja seiklushimu, ja võib-olla loodetakse saada seda, mis tavasuhtes vajaka jääb. Kõige lihtsam näide on erinevad seksuaalfantaasiad: BDSM, pegging, dominant-alluv vms. Teine põhjus võibolla ka kartus seksuaalsuhete loomise ees, mistõttu sekstöötajale vahekorra eest maksmine on kõige mugavam. Samas, mõni mees võib lihtsalt leida, et nii on mugavam. Ja muidugi macho-teema ehk hooplemine teiste meeste ees, millega üritatakse tõestada, et seksteenuse eest maksmine näitab seda, kui rikas või kui võimekas ta on.»

Kristo (46): «Eks ikka ilusad naised ja see, kui kodus vajaka jääb. Kui mehel on kodus kena naine ja üksteisemõistmine korras, siis ikka ei lähe see mees nii kergelt libedale teele. Või siis on vabu ja vallalisi mehi, kellel teist võimalust ei ole – siis otsitaksegi sealt, kust saab. Ausalt, olen seda korra proovinud, aga see kord jäi eelmisesse sajandisse. Eks ikka tuli ju ära proovida ja endal sarvi maha joosta, aga ma olin siis ka vaba ja vallaline ning ei teinud seda mitte üksi.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles