Värske uuring: milline drink paneb tundma sind kõige seksikamana?

Hanna Kangro
, Sõbranna.ee reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Hiljutine uuring paljastab seose alkoholi tüübi ja emotsioonide vahel. Näiteks mõni alkohol võib meid muuta enesekindlamaks, teine jälle paneb tundma seksikana.

Uuring, mis viidi läbi 21 riigis 30 000 inimese peal, väidab, et alkoholil on meie emotsioonidele suur mõju, vahendab Business Insider. Näiteks punane vein ja õlu aitvad meil lõdvestuda. Samas tuli välja, et punane vein võib teha ka loiuks. 60 protsenti katseisikutest väitis, et tundis peale kahe klaasi veini joomist unisust ja loidust.

Kange alkohol aga annab juurde enesekindlust ja panevad sind tundma end seksikalt. Emotsioonid varieerusid ka riigiti, näiteks Brasiilias ja mujal Lõuna-Ameerika riikides tundsid inimesed alkoholist suuremat vabaduse tunnet, pingelangust ja positiivset energiat kui teiste riikide inimesed. Samas kolmandik inimesi tõdes, et kange alkohol muudab neid agressiivseks, ärevaks ja närviliseks. Mehed kippusid rohkem agressiivsusele kui naised.

Kuigi käesolev uuring paljastab seose erinevate alkoholide ja emotsioonide vahel, ei tulnud uuringust välja, miks emotsioonid alkoholi tarbimise ajal muutuvad. Seega alkohol võib tekitada positiivseid tundeid, kuid samas võib selle tarbimisega kaasneda ka palju negatiivset. Omalt poolt tuletame meelde, et kõige parem on tunda end seksika või lõõgastununa ilma alkoholi abita, sest ka mõõdukal joomisel on tervisele hävitav mõju.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles