Kordaläinud kalastusreis: saarlasest meisterkokk püüdis Aafrikas ligi 80-kilose kala

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinna restorani Dominic saarlasest peakokal Allar Oeseljal õnnestus tööreisil Aafrikasse püüda Atlandi ookeanist 79,5 kilo kaaluv tuunikala, kirjutab Saarte Hääl.

«Sellisest kalast, mille välja tõmbasin, ei osanud isegi unistadagi,» pajatas saarlane kalapüügist Aafrika rannikuvetes.

Oeselg käib koos kolleegidega igal aastal maailma eri paigust restoranile veine valimas. Seekord olid nad Lõuna-Aafrika vabariigis ning Kaplinnas, mis on Aafrika kõige populaarsem turismilinn, pakkusid võõrustajad neile kalapüügivõimalust. Sellest ei saanud ära öelda.

Hommikul kell kuus startis kalapüügitiim paadiga sadamast ookeanile. Paaritunnise sõidu järel jõudsid aafriklased koos külalistega õigesse kalapüügikohta.

«Kohalikud ütlesid, et tuunikala liigub seal, kus ookean on helesinine ja vesi 19 kraadi. Kui olime õigesse paika jõudnud, siis panimegi oskused proovile. Minul vedas. Vähemalt veerand tundi kulus kala paati tirimiseks,» rääkis Allar.

Koduvetel käib meisterkokk kala püüdmas õnge või spinninguga. Aafrikas kasutatud püügiriist sarnanes Allari sõnul tavalise spinninguga.

Loe edasi Saarte Häälest!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles