Merle Liivak ja Hele-Mai Alamaa läksid metsa kokkama

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
"Metsaköögi" esikas
"Metsaköögi" esikas Foto: Hele-Mai Alamaa

Armastatud fotograaf ja kokaraamatute autor Hele-Mai Alamaa ning ajakirjanik Merle Liivak andsid välja metsikult isutava ja rammusalt mahuka kokaraamatu «Metsaköök».

«Metsas toiduvalmistamine on mõnus kulgemine, imeline viis olla ja nautida. Rahulikult ning kirglikult, märgata loodust, ehedat toitu ja armsaid inimesi su ümber. Palju meeleolukam ja inspireerivam, kui järjekordne kohvik või restoraaan,» räägib elu jooksul ikka ja jälle oma metsaigatsusele järele andnud ja kõvasti ringi matkanud Hele-Mai Alamaa.
 
«Oleme selle raamatu jaoks kokanud Eestimaa imekaunites paikades siin ja seal. Osmussaarel, Peipsi veerel, Soomaal jne. Seda igal aastaajal ja iga ilmaga - päikesepaistes ja sajus ja rajus. Seepärast teame, et kui metsaköögi põhinipid selged, on vaja end vaid diivanilt metsa ajada. Elu läheb kohe metsikult palju põnevamaks ja ilusamaks!»
 
Rohkete imekaunite piltidega «Metsaköögi» raamatus särisevad burgerid, valmivad ühe-poti-pastad puravike ja kukeseentega, tatar saab hulgaliselt värskeid kombinatsioone, praetakse umbrohtu, keerutatakse kokku imemaitsvaid risotosid, keedetakse läätsesuppi ja soojendavat šokolaadijooki, grillitakse banaane ja maasika-vahukommi tortiljasid.
 
Raamat annab ka ideid, milliseid hingematvalt ilusaid Eestimaa paiku ja RMK matkaradu kogeda ning praktilisi nõuandeid kõige vajaliku kohta metsaköögis.  Õpetab, kus ja kuidas lõket teha, kuidas targalt pakkida ning viib hoogsale ekskursioonile matkatarvete ja võsakulinaaria avarustes. Kogumik on autorite kingitus Eesti Vabariigile sajandaks sünnipäevaks.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles