Uuring paljastas, kui räpased on jõusaalid

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: weerayut ranmai / PantherMedia / Scanpix

Treenerid rõhutavad pidevalt, et tunni lõpus oma treeningvahendid ära puhastaksite. Oled sinagi mõnel korral puhastamata ära kiirustanud? Sa ei taha teadagi, kui räpased treeningsaalid tegelikult on!

Uuringus võeti proovid kolmest eri jõusaailist, kokku 27 erinevalt treeningvahendilt. Selgus, et 70 protsenti leitud bakteritest olid kahjulikud ega allu isegi antibiootikumidele, kirjutab DailyMail.

Vabaraskustelt ja ratastelt leitud bakterid võivad põhjustada silma, kõrva ja hingamisteede haiguseid. Rattalt leiti 39 korda rohkem baktereid kui näiteks kiirsöögi kohtades.

Clinical Journal of Sports Medicine poolt läbiviidud uuring näitas, et 63 protsendil masinatest leiti rinoviirust, mis põhjustab külmetushaiguseid. Mitmed kohad on keeruliselt puhastatavad, näiteks lõuatõmbamiseks mõeldud torud. Ole kindel, et annad endast parima, et vahendeid peale kasutamist puhastada ning ka käsi pesta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles