100 tordimeistrit teevad magusa kingituse

Annika Kuusik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile pildistati Pärnu Rannahotellis ja Hedon Spas “EV 100” heategevusliku projekti raames väljaantava kokaraamatu torte, misjärel anti heategevuslikud küpsetised Pärnu haigla ning Pärnu laste ja noorte tugikeskuse töötajatele üle.

Heategevusprojekti “Eesti 100 tort” juhi Shvea Järveti sõnutsi on maiused mõeldud abivajajatele ja väärtustamaks inimesi, kes iga päev panustavad aega ja energiat teiste heaks.

“Iga tordi valmistaja valib ise, kellele või millisele organisatsioonile ta oma küpsetise kingib. Näiteks Pardiralli meeskond või Kingitud Elu koguvad raha vähiraviks,” märkis Järvet, lisades, et tunnustatakse laste tugikeskuste töötajaidki, kes töötavad erivajadustega lastega ja teevad kõik selleks, et nende arengut toetada.

Pärnus pildistati eile 20 torti. Hiljem toimetati need haigla ning laste ja noorte tugikeskuse töötajatele kui meie kogukonna igapäevastele panustajatele.

Veebruaris ilmub retseptiraamat maiuspaladest, kuhu 100 meistrit kogu Eestist on saatnud oma parima valmistamisjuhendi. Kõik kaasalööjad kingivad Eesti Vabariigi juubeli puhul oma retsepti järgi tehtud tordid ja maiustused heategevuseks tunnustust väärt ja kogukonna hüvanguks tegutsevatele isikutele või ettevõtetele.

Järvet märkis, et huvilisi, kes sooviks projektis osaleda, leidub palju, ja kutsus ühtlasi magusameistreid üles projektiga liituma, tunnustamaks Eesti juubelikuul kogukonda panustavaid inimesi ja firmasid.

Retseptiraamatu annab välja Rahva Raamatu kirjastus. Tordid valmivad iga küpsetaja enda kuludega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles