Katriin Jüriska: mul on vaja pinget ja isiklikku arengut igas tegevuses

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Katriin Jüriska.
Katriin Jüriska. Foto: SCANPIX

Kasutatud asjade vahendamisega tegelev Uuskasutuskeskus on suure tõenäosusega ainuke pankrotiprotsessi kaudu tervendatud ettevõte Eestis - sellega sai hakkama ettevõtte tegevjuht, peagi 30. sünnipäeva tähistav Katriin Jüriska, kelle silmad panevad särama just väljakutsed, kirjutab bioneer.ee.

«Mul on vaja pinget ja isiklikku arengut igas tegevuses, muidu hakkab igav. Ma ei talu eriti rutiini ning üksluine igapäevatöö ja tegevus ammendavad ennast mu jaoks kiiresti,» ütleb ta.

Katriin tundis juba teismelisena endas ärisoont voolavat ja oli 15-aastasena üsnagi veendunud, et soovib toitlustusasutust pidavast emast innustust saades toitlustusäri endale algusest lõpuni selgeks teha. Nii läks ta kõigepealt Tallinna Teeninduskooli kokaks õppima, seejärel aga EBSi äri tudeerima.

Läbimõeldud tegutsemine viis sihile ja 23-aastaselt sai Katriinist toitlustusettevõtte tegevjuht - noorel naisel oli äriidee, ta leidis investori ning avas idamaise vesipiibumaja Hookah House`i.

Saanud hea majandamis- ja juhtimiskooli, liikus ta sealt edasi kohvikuteketi Coffee Plus omaniku Urmas Sõõrumaa juurde. Kuna kohvikutel ei läinud kõige paremini, sai Katriini ülesandeks viia need järgmisele tasemele - ta mõtles asjade üle ning otsustas kaks kohvikut sulgeda ja kolmandale teha identiteedimuutuse, mis tähendas lounge Freshi sündi.

Paari aasta pärast müüdi kohvik ära ning Katriinile hakkas tunduma, et toitlustusäri on tema jaoks läbitud etapp, sest selles valdkonnas on kõik juba nii selge.

Siis jäi talle silma Uuskasutuskeskuse kuulutus ning kuigi töövestlusel ettevõtte pankrotiohust kuuldes sai ta üsna suure šoki, võttis ta mõnenädalase järelemõtlemisaja möödudes uue väljakutse vastu.

Nüüdseks on uuskasutuskeskus pankrotist välja toodud, kuid väljakutse pole Katriini jaoks sellega veel täielikult läbi - nelja aasta jooksul tuleb võlausaldajatele raha tagasi maksta ehk Uuskasutuskeskus peab MTÜ-na teenima elus püsimiseks kasumit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles