Viis tervislikku viisi, kuidas aastalõpustressi vältida

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Leo Lintang / PantherMedia / Scanpix

Aasta lõpp on kiire nii tööl kui kodus. Kodus ootavad meisterdamist kingipakid, tööl lähenevad hirmutavad tähtajad. Kuidas mitte läbi põleda?

Planeeri endale «minu aeg»

Kuigi detsember on mõnus kuu, mida koos lähedastega veeta, pead leidma aega ka endale. See võib olla selleks, et lugeda raamatut, liguneda vannis või vaadata lihtsalt päikeseloojangut. Pane enda graafikusse igaks päevaks 30 minutit iseendale. See parandab oluliselt sinu jõudlust ja aitab sul end paremini tunda.

Tee trenni

Trenni tegemine võib kukkuda oluliste tegevuste hulgas üsna madalale, kui elutempo on kiire. Tegelikult aitab väike trenn stressihormooni taset kehas vähendada. Lisaks aitab füüsiline koormus peale pikka päeva kiiremini ja sügavamalt uinuda.

Mediteeri

Detsember on hea aeg katsetada mediteerimist. Regulaarne mediteerimine aitab tõepoolest ajul stressiga paremini toime tulla. Kõik, mida vajad, on vaikne tuba.

Iluuni

Mahuta oma päeva kiire lõunane uni. Eksperdid on öelnud, et piisab kõigest 10–26 minutist, et produktiivsust parandada. Lisaks soovitatakse enne kiiret und juua kohvi. Kohvi mõjumine võtab aega sama kaua kui sinu kiiruni ehk siis saad ärgates topeltenergiat.

Ekraanid kinni

Kui veedad palju aega nutiseadmetes, siis takistad oma ajul lõõgastuda. Pane ekraanid mõneks tunniks kinni ning sul on rohkem aega nautida ümbritsevat elu.

Allikas: HuffingtonPost

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles