Kes on sapioseksuaal ja kuidas ta ära tunda?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Kui sul on ette tulnud kohtinguid meestega, kellega te muust ei räägi, kui uusimatest teadusavastustest, siis võib tegemist olla sapioseksuaalse mehega. Kes ta aga selline on?

Sapioseksuaal on inimene, keda tõmbavad seksuaalselt ligi väga intelligentsed inimesed. Termin pärineb ladinakeelsest tüvest sapien, mis tähendab tarkust. Kuidas aga aru saada, et su peika on sapioseksuaal?

  1. Ta võtab kaua hoogu. Sapioseksuaal tahab enne saada aru, millise «mõistusega» on tegu, kirjutab Hello Giggles. Ta uurib ja puurib sind enne omajagu, kui esimese lähenemiskatse teeb.
  2. Ta väärtustab kõike intelligentset sinu juures. See tähendab, et ta mitte ainult ei hinda sinu IQ-d, vaid ka emotsionaalset intelligentsust ja huumorimeelt. Seega ei pea sa sugugi olema raamatukoi.
  3. Ta hindab sinu krüptilisi sõnumeid ja e-maile. Tavaline mees, kes üldjuhul kohe sinu sõnumist aru ei saa, satub ärevusse ja segadusse. Sapioseksuaal aga võtab seda kui väljakutset ja see muudab sind tema silmis ainult ihaldusväärsemaks.
  4. Talle meeldib tagasihoidlikkus. Sapioseksuaalile on doktorikraadist olulisem tagasihoidlikkus ja alandlikkust, mis partneri keeruka mõistusega kaasas käib.
  5. Ta eelistab, kui teil on enam-vähem sarnane intelligentsuse tase. Kuna sapioseksuaal vajab pidevalt intellektuaalset väljakutset, siis eelistab ta inimest, kes on temaga sama geniaalne.
  6. Ta ei räägi small talk’i. Ta pole just ideaalne peika, keda tutvustada oma sõpradele või keda peole kaasa võtta, sest niisama tühjast-tähjast lobisemine on tema jaoks mõttetu ja ajupotentsiaali raisk.
  7. Sinu aju on tema jaoks kõige kaunim asi. Seega ei vaata ta esimesena sinu kauneid suuri silmi, pikki jalgu või midagi muud, vaid ikka sinu üüratut aju.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles