Üheksa toitu, mis hoiavad pikalt kõhu täis ega tõsta kaalu

Hanna Kangro
, Sõbranna.ee reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Dieet ja kaalulangetamine ei pea tähendama, et süüa tohib ainult salatit ja porgandit. Enamik igapäevaseid toiduaineid on tegelikult vägagi tervislikud ja hoiavad kõhu kaua täis.

  1. Küpsetatud kartul. Kartul on üks kõige enam demoniseeritud toite ja eriti dieeti pidades soovitatakse sellest loobuda, kirjutab Time. Sellegipoolest ei tasuks kartulit karta, sest ta hoiab kaua kõhu täis ja sisaldab ka vitamiine.
  2. Munad. Uuringud näitavad, et need, kes söövad hommikusöögiks mune, tunnevad kauem täiskõhutunnet ja söövad suurema tõenäosusega päeva jooksul ka vähem. Peale selle on munad proteiini- ja vitamiinirohked.
  3. Oad. Samuti äärmiselt toitev söök, mis on üsna alahinnatud. Peale selle aeglustab suhkru vabanemist vereringes, mis pikendab täiskõhutunnet.
  4. Kreeka jogurt. Kuna Kreeka jogurt sisaldab palju rohkem proteiini kui tavaline jogurt, on ta ka toitvam.
  5. Õunad. Õunad on ühed vähesed puuviljad, mis sisaldavad pektiini, mis aeglustab seedimist ja aitab kauem kõhtu täis hoida. Peale selle võtab õuna söömine kauem aega kui õunamahla joomine ja sisaldab vähem kaloreid kui suhkruga rikastatud mahlad ja kastmed.
  6. Popkorn. Näiteks on kolmes topsis popkornis sama palju kaloreid kui veerandis topsis kartulikrõpsudes. Popkorn võtab kõhus palju ruumi ja tekitab kiirelt täiskõhutunde.
  7. Viigimarjad. Hea naturaalse suhkru allikas ja on üsna kalorivaene. Samuti aitab aeglustada suhkru vabanemist vereringes.
  8. Kaerahelbed. Kiudainerikas kaerahelves on supertoit hommikupudruks või müslina ja hoiab kõhtu täis kuni neli tundi.
  9. Smuutid. Kui teha smuutisid ilma suhkru ja mahlata, vaid lisada ainult vett või jääd, siis on tegu kõhtu täitva ja tervisliku vitamiinilaksuga.
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles