Seitse tegevust, mis üllatuslikult parandavad keha ja vaimu (1)

Hanna Kangro
, Sõbranna.ee reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Me kõik teame, et sport, mitmekülgne toitumine ja näiteks mediteerimine on väga kasulikud nii kehale kui vaimule. Kuid on veel tegevusi, mille kasulikkust ei pruugi me teadvustada. Mis need on?

  1. Oma kapi koristamine. Aeg-ajalt oma kapis korra loomine ja vanade asjade ära viskamine võib olla vägagi kasulik just vaimses mõttes, kirjutab Bustle. See, kui palju meil on materiaalseid asju, mõjutab ka meie vaimset seisundit. Kasututest asjadest lahti ütlemine aitab alateadlikult lasta lahti ka üleliigsetest mõtetest, emotsioonidest ja halvast karmast.
  2. Mängimine. Nii naljakalt kui see ka ei kõla, on uueks trendiks saanud enda lapsepõlvemängude taaselustamine. See kutsub esile autentsed lapsepõlvest pärit emotsioonid ja aitab vabaneda pingest, tekitab positiivset energiat ja on omamoodi teraapia vorm.
  3. Kodutööde tegemine. Prügi välja viimine, auto pesemine või toa koristamine võib olla samuti vägagi teraapiline tegevus. Näiteks koristamine võib olla rahustav ja ärevust vähendav tegevus. Samuti on hea vaadata, kui tuba on korras ja värske. 
  4. Unusta riided. Paljalt olemine parandab väidetavalt und, naha tervist ja aitab oma kehaga paremini sõbraks saada ning olla enesekindlam.
  5. Tee vabatahtlikku tööd. Töö on liialt seotud rahaga, seega vahel on hea teha midagi, mille eest me ei tahagi saada kasu, vaid teha midagi head või kasulikku ilma igasuguse tagamõtteta.
  6. Kirjuta. See võib olla luuletus või lihtsalt märkmed – kirjutamine aitab asju näha selgemalt ja on teraapiline tegevus. Näiteks, kui sa ei suuda millegi üle otsustada, siis pane kirja selle asja plussid ja miinused ning sul on palju lihtsam otsuseid langetada.
  7. Tantsi. Seda võid sa teha omaette kodus või diskosaalis. Tantsimine on vabastav ja ka füüsiliselt tervistav tegevus. 
Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles