Kuus tegevust, mis ummistavad nahapoore

Hanna Kangro
, Sõbranna.ee reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Kõigil inimestel on nahapoorid, mõnel on need lihtsalt nähtavamad kui teistel. Samas, kui nahka üldse mitte või valesti hooldada võivad poorid laieneda ja tekkida võivad ka muud nahaprobleemid. 

  1. Pooride ja punnide pigistamine. Punnide ja pooride pigistamisel venitad sa nahka, mis omakorda võib tekitada põletikke, ärritust ja naha ebakorrapärasusi, kirjutab Prevention. Peale selle on kätel palju baktereid, mis jõuavad pigistades ka nahale ja teevad olukorra veel hullemaks.
  2. Pidevalt oma näo katsumine. Mõtle, mida kõike su käed päeva jooksul katsuvad ja see kõik jõuab lõpuks ka su näole. Sa puutud päeva jooksul kokku erinevate bakterite, viiruste ja allergeenidega, mis kõik võivad ka nahka mõjutada.
  3. Sa unustad enne magama minekut meigi maha võtta. Me oleme kõik kuulnud, et enne magama minekut on hea puhastada nahka ja mitte ainult selleks, et see kaitseb nahka, vaid see aitab ka naha vananemise ja pooride laienemise vastu.
  4. Sa ei koori nahka. Naha koorimine on parim viis poore puhastada. Puhastusgeelid ei aita täielikult nahka mustusest puhtaks teha, seega 1-2 korda nädalas koorida, on igati vajalik.
  5. Sa kasutad vale meiki. Meigivahendeid peaks valima vastavalt näonahatüübile. Näiteks, kui sul on rasune nahk, siis ei tasuks õli põhjal tehtud tooteid kasutada. Samuti võivad mõned meigitooted tekitada allergiaid ja ärritusi. Loe alati toote pealt, mida see sisaldab.
  6. Sa ei kasuta poore ahendavat kreemi. Sellised kreemid on laiatarbekaup ja aitavad hoida naha kauni ja tervena. Sellist kreemi on soovitatav kasutada 2-3 korda nädalas.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles